Eduard Castañeda Enric Asunción Wallbox
Els fundadors de Wallbox, Eduard Castañeda i Enric Asunción.

Wallbox fa el salt a la borsa de Nova York

El proveïdor barceloní de carregadors per a vehicles elèctrics arriba a un acord amb la spac Kensington Capital per transformar-se en una societat cotitzada, arribant a un valor de 1.500 milions de dòlars i convertint-se en un dels pocs unicorns espanyols

La transició cap a la mobilitat elèctrica és cada cop més una necessitat més urgent i contínuament proliferen companyies que volen liderar aquest mercat de futur. Un dels actors locals més prometedors, Wallbox, acaba de fer un pas endavant per accelerar el seu creixement i continuar reforçant la seva posició.

L’empresa amb seu a Barcelona ha anunciat la seva sortida a la borsa de Nova York després d’arribar a un acord amb Kensington Capital Acquisition Corp. II, un vehicle d’inversió estatunidenc amb propòsit de compra, coneguts per les sigles SPAC. Kensington està especialitzat en fusions, compres d’accions i combinacions de negoci de companyies del sector automobilístic.

El mecanisme escollit per Wallbox per fer el salt a la borsa estatunidenca consisteix en la combinació del seu negoci amb el de Kensington, fent possible que la barcelonina es converteixi en una societat cotitzada. Els consells d’administració d’ambdues empreses ja han aprovat l’operació, que s’espera que es completi durant el tercer trimestre. Quan es tanqui l’operació, la companyia resultant mantindrà el nom de Wallbox i cotitzarà amb el codi WBX.

Amb aquest acord, Wallbox ha ampliat capital per 330 milions de dòlars de finançament, que inclouen una inversió privada de 100 milions de dòlars, totalment subscrita pels fons de capital risc Janus Henderson Investors, Luxor Capital, Cathay Innovation i Kensington. Així mateix, el valor de Wallbox sense tenir en compte aquesta ampliació s’ha situat en els 1.500 milions de dòlars com a resultat de la combinació de negocis, convertint-se en un dels pocs unicorns —empreses amb una valoració de més de mil milions— que hi ha a Espanya.

“El dia d’avui marca un gran pas en l’evolució de la nostra empresa global”, valora el cofundador i conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción. “Aquesta operació amb Kensington ens permetrà augmentar significativament el nostre desenvolupament de productes i la nostra capacitat de fabricació a mesura que augmentem les vendes a nivell global”, afegeix.

Una història d’èxit 

Fundada el 2015, Wallbox té com a missió facilitar l’adopció del cotxe elèctric per fer un ús més sostenible de l’energia en el curt termini. Per fer-ho, dissenya, fabrica i distribueix solucions intel·ligents de càrrega per a vehicles elèctrics, que es poden fer servir a casa, empreses o el carrer.

Des del seu naixement, l’empresa ha venut més de 100.000 carregadors. Iberdrola, el seu principal inversor institucional, ha anunciat recentment l’adquisició dels 1.000 primers carregadors ràpids Wallbox Supernova. Els destinarà al seu pla de mobilitat sostenible, que preveu desplegar més de 150.000 carregadors a llars, empreses i vies públiques.

Els seus productes es fabriquen a Sant Andreu de la Barca i la Xina. Sumarà una nova planta a la Zona Franca de Barcelona durant el quart trimestre de 2021, en una parcel·la de 16.800 metres quadrats, on fins ara hi havia l’empresa logística Grupesa. També està treballant per instal·lar una fàbrica als Estats Units durant l’any 2022. Amb presència en més de 60 països, la plantilla se situa en els 500 treballadors, repartits per les nou oficines que té a Europa, Àsia i Amèrica.

Equip Wallbox
L’equip de Wallbox.
Tags from the story