Woody Allen tocant el clarinet amb la New Orleans Jazz Band en la inauguració de la 55a edició del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona. ©Jordi Borràs/ACN

Woody Allen dona el tret de sortida al Festival de Jazz de Barcelona

El cineasta ofereix el primer dels seus dos recitals amb la New Orleans Jazz Band al Tívoli rebut entre aplaudiments. “Farem tot el possible per entretenir-vos”, ha dit a l'inici del concert.

El popular cineasta nord-americà Woody Allen ha inaugurat aquest dilluns el 55è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona al Teatre Tivoli. Ho ha fet acompanyat de la New Orleans Jazz Band, a ritme de clarinet i amb una quinzena de cançons que han format part del repertori escollit. “Seieu i relaxeu-vos, farem tot el possible per entretenir-vos”, ha anunciat després de tocar les dues primeres peces: Corina Corina i I Can’t Escape From You. Ha estat el primer dels dos concerts que oferirà Allen en el marc de la seva visita a la capital catalana, en la que també ha aprofitat per presentar la seva nova pel·lícula Golpe de suerte, que arribarà als cinemes el 29 de setembre.

Quan faltava pràcticament una hora per començar el concert les portes del Tívoli ja estaven plenes de fans del cineasta que —amb entrada o sense— esperaven la seva arribada al teatre. Quan Allen ha creuat el carrer, ho ha fet entre aplaudiments, en la seva segona aparició en el marc de la visita que ha fet a la capital catalana, informa ACN.

Si durant el matí la feina s’ha centrat en l’aspecte més cinematogràfic, el vespre l’ha destinat a una de les seves passions: el jazz, aprofitant per inaugurar amb la seva banda la nova edició del certamen Voll-Damm Festival Jazz amb un doblet al Tívoli, dilluns i dimarts, i pràcticament totes les entrades exhaurides.

Woody Allen al clarinet ha tocat en un concert irregular acompanyat de Conal Fowkes, piano i direcció musical; Simon Wettenhall, trompeta i direcció musical; Brian Nalepka, contrabaix; Kevin Dorn, bateria; Jerry Zigmont, trombó; i Josh Dunn, banjo. Així doncs, durant més d’una hora han sonat temes com Baby Face, Snag it, Memphis Blues-Handy o Girls Go Crazy.

El director de cine davant del Teatre Tívoli de Barcelona. ©Jordi Borràs/ACN

El cineasta ha intervingut només en un parell d’ocasions, al principi, per fer una petita introducció i també al final, per presentar la banda i per agrair el “tracte” rebut a la ciutat. “Ha estat una nit fantàstica”, ha sentenciat amb part del públic dempeus, dedicant-li una forta ovació. De fet, durant el recital els assistents han expressat reiteradament la seva passió per Allen, i també pel jazz, en una cita que es repetirà aquest dimarts en el mateix format.

La passió pel jazz

El reconegut director de cine és des de fa temps un clarinetista aficionat i col·leccionista erudit de jazz clàssic. En aquest sentit, Allen toca des de fa anys amb una banda —fins a la seva mort, el 2020, dirigida per Eddy Davis, i ara per Conal Fowkes i Simon Wettenhall— que li ofereix el plaer de rememorar a l’escenari ídols reals i ficticis. A punt de fer 88 anys, aquesta vegada ha estat l’encarregat d’inaugurar la 55a edició d’aquest festival dedicat al seu gènere musical predilecte.

Amb aquests dos concerts quedarà inaugurat oficialment el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona 2023. Fins a finals de desembre, la programació comptarà amb les actuacions de Chucho Valdés, Joshua Redman, Sergio Mendes, Richard Bona amb la Liceu Big Band, Tigran Hamasyan, Clara Peya i Ron Carter, entre d’altres.