El conseller delegat de Worldsensing, Ignasi Vilajosana.

Worldsensing rep el suport del BEI per liderar la Internet de les Coses

L'empresa barcelonina desenvolupa sistemes per monitorar a distància l'estat d'infraestructures essencials com ponts i ferrocarrils, amb l'objectiu de prevenir desastres i salvar vides

La companyia liderada per Ignasi Vilajosana utilitza la Internet de les Coses (IoT) per dissenyar solucions que permeten supervisar en temps real infraestructures urbanes i monuments, i obtenir informació a través de sensors. Amb una solució de transmissió de dades sense fil i alimentada per bateries, Worldsensing pot contribuir a preservar el patrimoni cultural i a predir l’esgotament i col·lapse de les infraestructures, així com catàstrofes que les puguin afectar, com esllavissaments i inundacions. També monitora els dipòsits de residus en el sector miner, millorant la seguretat dels treballadors, que normalment recullen les dades de manera manual, i de les comunitats que viuen prop d’aquests emplaçaments.

Exemples recents de projectes en els quals s’ha aplicat la tecnologia de Worldsensing són l’ampliació del metro de París, el control de la construcció del túnel de metro de l’extensió de la línia U5 a Frankfurt i la supervisió dels pous d’aigua en una mina a cel obert a Xile. Sectors com aquests són alguns dels que es poden beneficiar de les solucions de l’empresa barcelonina, que ara té una oportunitat d’augmentar la seva capacitat de producció, desenvolupar una cartera de nous productes i expandir-se internacionalment amb el finançament que li ha atorgat el Banc Europeu d’Inversions (BEI). En concret, la institució li proporcionarà un total de deu milions d’euros per donar suport a la seva estratègia de recerca i desenvolupament, que es preveu que generi 50 nous llocs de treball altament qualificats.

“La inversió del BEI ens permetrà accelerar el nostre desenvolupament de solucions. Com a líders del mercat en aquest segment, veiem que salvaguardar les infraestructures essencials és una missió que Worldsensing pot dur a terme des d’una posició única. En aquest moment del nostre creixement, el finançament del BEI ens ajudarà a ampliar la nostra petjada a escala mundial i continuar impulsant la resiliència i la seguretat de les infraestructures”, exposa el director financer de l’empresa, David Deprez.

Worldsensing, pionera en IoT i especialitzada en monitoratge industrial, treballa amb més de 270 socis d’enginyeria a 60 països. Fundada el 2008, té uns 80 treballadors i oficines a Barcelona, Londres, Los Angeles i Singapur. Compta amb inversors com Cisco Systems, Mitsui & Co, McRock Capital i ETF Parnerts.

El director financer de Worldsensing, David Deprez.