Paul Ehreth NetEase Games
El director i fundador d'Anchor Point Studios, Paul Ehreth.

La xinesa NetEase Games obre un estudi de videojocs a Barcelona

La companyia preveu contractar 50 treballadors a la capital catalana en els pròxims anys

L’ecosistema del gaming continua reforçant-se a Barcelona. Després de les inversions anunciades per Funplus, Rovio i IO Interactive, ara s’ha sumat NetEase Games. La companyia xinesa ha decidit obrir un estudi de desenvolupament de videojocs a la capital catalana, sense voler comunicar la inversió que han destinat a posar-lo en marxa. Serà el primer que NetEase Games tindrà a Espanya i el tercer a Europa, després dels de París i Manchester.

L’estudi de NetEase Games a Barcelona, anomenat Anchor Point Studios, es dedicarà al desenvolupament de jocs d’acció i aventura immersius per a consola i ordinador, amb el focus posat a oferir experiències socials i multijugador “que suposin riscos i s’endinsin en territoris desconeguts”. Anchor Point Studios té la seva seu central a Barcelona, on ja ocupa 10 treballadors i preveu contractar uns 50 més en els pròxims anys. També disposa d’oficines a Seattle (Estats Units). Actualment, compta amb una plantilla de 20 treballadors a nivell global, sumant empleats que treballen en remot des de diferents països com Finlàndia, Noruega o Vietnam.

L’estudi de videojocs va iniciar operacions l’octubre de 2022, començant a desenvolupar el primer videojoc en què estan treballant. Els directius d’Anchor Point Studios no han volgut explicar molts detalls del nou producte i només han informat que el prototip es va acabar el mes de gener i ara ja l’estan provant.

A més de créixer a Barcelona, l’objectiu d’Anchor Point Studios és arribar als 100 empleats a tot el món en els pròxims anys, amb la previsió d’incorporar a desenvolupadors, artistes tècnics i dissenyadors en les seves oficines, sigui de manera presencial o remota. Per a aquest 2023, la companyia preveu acabar amb una plantilla total de 35 treballadors.

L’estudi de NetEase Games a la ciutat està liderat per Paul Ehreth com a director i fundador. Ehreth compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector, després d’haver passat per companyies com Microsoft, Sony i Remedy Entertainment. Al llarg de la seva carrera, ha participat en el desenvolupament de títols com Control, Halo 4 i Halo 5, i Kinect Adventures. A Ehreth l’acompanyarà Pere Torrents com a responsable d’Operacions a Anchor Point Studios, amb experiència en empreses com Gaelco Móviles, PlayerX, Zed, Softonic i les oficines de Scopely a Barcelona.

Ehreth es va mudar l’any 2020 a la capital catalana, on havien crescut els seus besavis fins que es van mudar a Amèrica. “Completo el circuit”, sosté l’empresari nascut a Seattle, on està la segona pota de la companyia. Per al fundador i director de l’estudi, Barcelona “té una passió molt forta pels videojocs però no les oportunitats suficients”.

Com a part de NetEase Games, qui té el 100% de la propietat, Anchor Point Studios opera de manera independent i té autonomia en el desenvolupament i publicació de videojocs. El grup xinès li facilita el finançament necessari per funcionar, però també li proporciona un altre tipus de recursos, com suport en funcions de disseny i de comunicació, ja que NetEase Games no només edita videojocs sinó que també els desenvolupa. “Estem molt agraïts a NetEase Games per donar-nos la llibertat creativa i els recursos per construir un món interconnectat que s’estendrà més enllà dels jocs i arribarà també a altres suports”, assenyala Ehreth.

Com a part de NetEase Games, qui té el 100% de la propietat, Anchor Point Studios opera de manera independent i té autonomia en el desenvolupament i publicació de videojocs

Creada l’any 2001, NetEase Games ha desenvolupat més de 140 videojocs per a mòbils, consoles i ordinadors. Alguns dels videojocs que ha desenvolupat són Harry Potter: Magic Awakened, Knives Out i Naraka: Bladepoint. Concentra la majoria dels seus estudis a la Xina, sense concretar la quantitat exacta. Fora de la Xina, compta amb 15 estudis situats al Canadà, Corea del Sud, els Estats Units, França, el Japó, el Regne Unit i Singapur.

NetEase Games és la divisió de jocs online de NetEase, grup tecnològic fundat l’any 1997 per William Ding. NetEase cotitza al Nasdaq des de l’any 2000. A més de NetEase Games, el seu portfolio inclou Youdao, empresa d’aprenentatge intel·ligent; Cloud Music, comunitat de continguts musicals online, i Yanxuan, marca de lifestyle.