El president d'Agbar, Ángel Simón, amb diverses autoritats durant l'acte d'inauguració de la nova àrea d'innnovació.

Agbar obre Dinapsis, un centre per a la transformació verda del cicle de l’aigua

El grup vol que aquest hub d'innovació i coneixement faciliti la transformació ecològica buscant solucions que permetin afrontar els reptes actuals com l'emergència climàtica i l'escassetat hídrica, amb un impacte en la qualitat de les persones

Aigües de Barcelona ha ampliat la seva xarxa de centres d’innovació Dinapsis amb un hub operatiu a Barcelona per aprofundir en la promoció i el desenvolupament d’un model de ciutats més intel·ligents i sostenibles, amb el focus posat en la millora de la qualitat de vida de les persones, en un context d’emergència climàtica.

Dinapsis Barcelona forma part d’una xarxa més amplia d’àrees d’innovació repartides per Espanya. El nou centre de la ciutat es fonamenta en la transformació digital adreçada a crear ciutats més sostenibles, intel·ligents i resilients, mitjançant l’ús intel·ligent de les dades com a eix vertebrador per a la presa de decisions, cercant “solucions verdes i transformadores” per al cicle integral de l’aigua.

“Els grans reptes als quals s’enfronta la societat actual seran més fàcils de superar amb el suport de la innovació, la tecnologia i les eines digitals”, segons ha dit el president d’Agbar, Ángel Simón, durant la inauguració oficial de les noves instal·lacions. “Els grans reptes als quals fa front la societat actual seran més fàcils de superar amb el suport de la innovació, la tecnologia i les eines digitals, però també amb anticipació i amb la col·laboració publicoprivada en el corresponent marc de governança per a la necessària presa de decisions”, ha afegit.

La companyia ha concretat que Dinapsis està integrat per un hub operatiu, que inclou un centre planificador, un pool d’experts orientat a la presa de decisions tècniques de forma centralitzada i un centre de control; una suite de Serveis Digitals com a eix vertebrador de la transformació digital, i un espai per la cocreació i les aliances orientat a promoure la innovació enfront dels principals reptes socials i ambientals.

En aquesta línia de fomentar ciutats més verdes i saludables, Aigües de Barcelona actua per minimitzar els impactes reals del canvi climàtic mitjançant diverses eines innovadores que gestiona des del centre de control operatiu, amb sistemes digitals d’alerta primerenca d’episodis climàtics o ambientals, que volen minimitzar els impactes reals del canvi climàtic.

El nou centre se sumarà a les àrees en què ja treballava la companyia: Aigua Resilient i IoT 4 Climate Change, centrant-se en els projectes de desplegament de dispositius IoT (Internet de les Coses) per millorar el cicle urbà de l’aigua, encara que també la sostenibilitat i el medi ambient de la ciutat.

El nou centre Dinapsis d’Aigües de Barcelona.