Gimnàs de Sant Pau
El Gimnàs Sant Pau, en una foto d'arxiu.

L’Ajuntament arriba a un acord amb Jaume Roures per salvar el Gimnàs Sant Pau

L'empresa Mediaurban, del grup Mediapro, construirà 36 habitatges dedicats a lloguer social i cedirà la planta baixa i el soterrani quan acabin les obres perquè la cooperativa pugui continuar la seva tasca d'integració social

El Gimnàs Sant Pau feia temps que reclamava una solució per al seu projecte social al Raval, que necessitava fer obres de rehabilitació per garantir el seu funcionament i, a més, estava amenaçat pel desnonament que plantejaven els fins ara propietaris del solar, que volien enderrocar l’edifici i construir pisos. Finalment, l’Ajuntament de Barcelona ha trobat una solució, després d’arribar a un acord amb l’empresa Mediaurban, propietat del grup Mediapro.

El consistori adquirirà el solar on es troba aquest equipament per un valor de 8 milions d’euros a Mediaurban, que l’ha adquirit als antics propietaris per 14 milions. La companyia de l’empresari audiovisual Jaume Roures tindrà el dret de superfície per un període de 55 anys i haurà de construir 36 habitatges dedicats a lloguer social i que gestionarà la Fundació Hàbitat3. Estaran destinats íntegrament a persones ateses per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social.

La planta baixa i el soterrani del nou edifici seran cedits a l’Ajuntament tan bon punt acabin les obres per tal que el Gimnàs Sant Pau pugui mantenir la tasca social que fa. Un cop finalitzin els 55 anys de cessió del dret de superfície i s’hagi recuperat la inversió, la propietat de la finca, dels pisos i del gimnàs passarà íntegrament a mans municipals.

El Gimnàs Sant Pau és una entitat històrica que va ser recuperada el 2012 i es va convertir en una cooperativa sense ànim de lucre, que utilitza l’esport per a la integració de col·lectius en risc d’exclusió social. La pandèmia va obligar a tancar el gimnàs, però van decidir ampliar la seva contribució a la ciutat amb la seva conversió a un servei d’higiene i dutxes per a persones sense llar, oferint de mitjana 150 dutxes, canvi de roba i dinars de manera interrompuda des del març.

Tags from the story