Ampliació Macba
Imatge virtual del nou edifici del MACBA.

L’ampliació del MACBA serà una realitat a principis de 2027

L'Ajuntament té previst enllestir aquest mes la tramitació urbanística per engegar el projecte, amb la previsió de començar les obres aquest mateix 2024

Les obres d’ampliació del MACBA cada cop estan més a prop. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dilluns el projecte de reforma de la Plaça dels Àngels, on hi haurà el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Raval Nord a l’edifici de la Capella de la Misericòrdia, així com els nous espais del museu, que afronten els últims tràmits per a l’inici dels treballs aquest 2024.

A banda dels nous inquilins, la plaça incorporarà nous equipaments, nous usos ciutadans i vol posar fi al monopoli dels patinadors. Segons informa l’ACN, la remodelació de la plaça pivota sobre la reformulació del sòcol de l’edifici actual que alberga el MACBA, obra de l’arquitecte Richard Maier. L’espai de 1.105 metres quadrats, ocupat actualment per skaters i escenari de botellades els caps de setmana, es repensarà per incorporar més verd i zones d’estada. Collboni ha explicat que, amb la reformulació dels espais, es busca adaptar aquest tipus de places dures a una ciutat que ha d’afrontar el canvi climàtic i requereix més espais verds, ombres i aprofitament d’aigua.

L’espai públic també sumarà una nova terrassa mirador en el nou edifici del MACBA, que estarà oberta a l’ús ciutadà. Aquest espai al Convent dels Àngels comptarà amb 2.110 metres quadrats de noves sales i 349 metres quadrats al mirador. Es treballa perquè sigui una realitat el gener de 2027, com també es vol per a la reforma de la plaça que l’envolta.

Després de solucionar els darrers impediments en el finançament de l’ampliació del MACBA, l’Ajuntament de Barcelona té previst enllestir aquest mes la tramitació urbanística per a l’ampliació del museu. Amb aquest tràmit superat, es podrà licitar obres al juny i començar a construir el mes de novembre d’enguany els nous espais. L’operació suposarà una inversió de més de 16 milions d’euros.

Pel que fa al nou CAP, està a punt d’iniciar-se la licitació. L’espai tindrà 2.500 metres quadrats i una inversió de 13 milions d’euros. Segons les previsions del consistori, està previst que entri en funcionament el primer trimestre de 2026. El nou equipament sanitari haurà d’atendre a una població de referència de 22.500 habitants, tenint en compte la població actual i la futura.

Tags from the story