Actuació musical a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. ©Gaspar Morer

L’Antiga Fàbrica Damm s’omple de música emergent durant La Mercè

Entre diumenge i dilluns el recinte acollirà una completa programació amb música en directe i DJ, una àmplia oferta gastronòmica de la mà de 'foodtrucks' locals i sessions gratuïtes de maridatge de cervesa

L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm obre un any més les seves portes per celebrar les festes de La Mercè i donar a conèixer nous talents aquests 24 i 25 de setembre. A partir de les 14:00 h i fins a les 22:30 h, el número 515 del carrer Rosselló acollirà  propostes musicals de diferents artistes emergents. De nou, l’Antiga Fàbrica es converteix en una de les seus principals del BAM, el Barcelona Acció Musical.

Els concerts se celebraran acompanyats d’una àmplia oferta gastronòmica dins del recinte. Als foodtrucks locals s’hi podran degustar les empanades i les milaneses de Chalito, els entrepans de Casa Pepe, les pizzes artesanes de Pizza Market, les hamburgueses ecològiques i de Km0 de Fileteando, els tacos de Chamako i el lluç fresc arrebossat amb tempura fumada de The Fish&Chips Shop, així com les temptacions dolces de Santagloria

Les sessions de maridatge de cervesa, entre concert i concert, ofereixen l’oportunitat de degustar tant l’Estrella Damm com cinc de les especialitats de la cervesera —Bock-Damm, Complot, Inedit, Malquerida i Voll-Damm-–. Les propostes de Foodlona, el projecte gastronòmic del xef Miquel Antoja, acompanyaran la degustació de les quatre sessions de maridatge que s’han programat cada dia i que començaran a les 13:00 h, les 14:00 h, les 19:00 h i les 20:00 h a la Sala de Bàscules. 

La programació de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm anirà precedida pels concerts de la Mercè d’Estrella Damm celebrats aquest divendres 22 de setembre a l’escenari Mediterràniament, que coincideix amb el primer dia de la festa major de Barcelona. Les actuacions de BOYE, Ginestà, ZOO i Vicco faran vibrar la platja del Bogatell amb més de cinc hores de música en directe. 

Artistes emergents a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en l’edició de 2022 © Gaspar Morer

La programació del 24 i 25 de setembre 

La programació Remei de Ca La Fresca inaugurarà el festival aquest diumenge 24, fusionant el folk i l’electrònica rural. Posteriorment, arriba des de Madrid el rrriot-punk de les tres integrants d’Aiko El Grupo. A la tarda, tindran lloc les cançons d’electrònica interpretades per la veu d’Adelaida i el so avantguardista del pop electrònic de LaFrancesssa.

La primera jornada clourà amb Nerve Agent, la banda de guitarristes d’Albacete amb un so electrònic que fusiona el punk i la música màkina i el DJ Bad Legs, un dels exponents del breakbeat estatal. 

La tria del col·lectiu barceloní Me Siento Extraña serà la primera a pujar a l’escenari el dilluns 25, que portaran les sessions de la DJ hispanoveneçolana Verushka acompanyada dels visuals de Clara Cortés, i la DJ ruso-danesa oqbqbo

NOIA procedirà amb el seu últim disc gisela, en el qual barreja pop, electrònica i cant tradicional;  pablopablo, amb la seva barreja de gèneres que combina l’indie rock, el dream pop o el R&B; i Claraguilar, fusionant sons i melodies. 

La DJ i compositora ucraïnesa PolyChain serà l’encarregada de posar fi a les festes de La Mercè amb una sessió d’electrònica i una varietat extraordinària de polirítmies i textures ambientals. 

Estrena d’un nou got intel·ligent

Durant la celebració de La Mercè a l’Antiga Fàbrica es podrà provar per primera vegada Filling Good, un got de cervesa intel·ligent i reutilitzable desenvolupat per la mateixa Damm. L’objectiu del got és millorar l’experiència dels consumidors reduint el temps d’espera a les cues i conservar la temperatura de la cervesa. 

Es tracta d’un got d’alumini i ceràmica 100% sostenible, amb la forma d’un barril de cervesa que incorpora un dispositiu intel·ligent capaç de comunicar-se amb un lector per efectuar cobraments de consumicions de manera àgil i ràpida. Les persones que vulguin provar aquest projecte pilot podran llogar un got Filling Good pel preu de 2€. 

El consumidor s’haurà de descarregar l’aplicació Filling Good i vincular la seva targeta de crèdit amb el seu got intel·ligent per gestionar els pagaments. A partir de llavors, podran pagar directament a la barra a través del dispositiu NFC ubicat a la base del got, i gaudir d’una cervesa fresca des del primer fins a l’últim glop. 

Els horaris de les actuacions

Diumenge 24 de setembre
14:00 h Remei Ca la Fresca
15:20 h Aiko El Grupo
16:50 h Adelaida
18:10 h LaFrancesssa
19:30 h Nerve Agent
20:35 h Bad Legs

Dilluns 25 de setembre
14:00 h Me Siento Extraña: Verushka i Clara
Cortés
15:20 h Me Siento Extraña: oqbqbo
16:40 h NOIA
18:00 h pablopablo
19:20 h Claraguilar
20:25 h Poly Chain

Aspecte de l’històric recinte industrial durant La Mercè 2022. ©Gaspar Morer