AstraZeneca ha invertit 93 milions en investigació científica a Espanya, el darrer any.

AstraZeneca aporta 6 milions per a la investigació del càncer a la Vall d’Hebron

La multinacional contribueix al projecte José Baselga Innovative Disruption Program que duu a terme Vall d'Hebron Institut d'Oncologia per avançar en la medicina personalitzada en el tractament d'aquesta patologia

Les línies de treball de la multinacional farmacéutica AstraZeneca al camp de la investigació preclínica per a tractaments contra el càncer es completaran aquest any amb la seva participació en el projecte científic José Baselga Innovative Disruption Program, que desenvolupa Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

El grup anglosuec invertirà uns sis milions d’euros en aquest programa de recerca que posa el focus a obrir noves línies a la investigació del càncer, en especial en la medicina personalitzada per atendre els pacients que pateixen aquesta patologia.

Fa diversos anys que AstraZeneca treballa amb Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, un centre que va dirigir el doctor José Baselga fins a la seva mort el març del 2021, i qui també va ser director global d’R+D en oncologia per a la companyia internacional.

El president d’AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez, ha destacat la tasca i el llegat del doctor Baselga i del VHIO i ha posat en relleu la seva importància en la investigació preclínica i, també, “la seva contribució al talent científic local”, una tasca a què se suma la farmacèutica. Suárez ha fet aquestes declaracions durant la trobada El compromiso de AstraZeneca per promoure el talent científic. Fent realitat el llegat del Dr. Baselga, celebrat a Barcelona.

El màxim directiu del grup a Espanya ha manifestat que Espanya i Catalunya tenen un “formidable” ecosistema en innovació científica i de lluita contra el càncer, a què AstraZeneca contribueix amb inversions com la que ha anunciat i que se suma als més de 93 milions que la farmacèutica ha invertit el 2021 a Espanya. La companyia té 326 assaigs clínics oberts a hospitals espanyols, dels quals 64 es van iniciar l’últim any, per la qual cosa Espanya s’ha convertit en el segon mercat mundial i primer d’Europa per al grup en la realització dels assaigs clínics, només darrere dels Estats Units.

Vall d'Hebron
L’hospital Vall d’Hebrón, un dels eixos del campus sanitari, de recerca i formació.

L’alt nivell dels centres i el talent dels investigadors i professionals mèdics són bàsics per a la tasca d’AstraZeneca, segons ha expressat el conseller delegat de la multinacional Pascal Soriot, que ha posat de relleu el paper dels pacients i la seva disponibilitat per participar al desenvolupament dels assaigs clínics, com a element clau per a l’èxit de les investigacions.

Per aquestes raons i altres, Espanya s’ha convertit en el segon mercat en importància per als avenços d’AstraZeneca. Per això l’aposta per Barcelona, ​​on la multinacional compta amb un centre d’R+D per al desenvolupament clínic de fàrmacs inhalats per al tractament de malalties respiratòries, i recentment ha anunciat l’obertura d’un centre d’assajos clínics per trobar noves solucions a malalties rares, amb una inversió de 32 milions d’euros.

astrazeneca
Els directius d’AstraZeneca acompanyats d’investigadors del VHIO i representants de les administracions públiques durant la trobada celebrada a Barcelona.