La investigadora Meritxell Teixidó. ©IRB Barcelona

Banc Sabadell inverteix a la biotecnològica Gate2Brain

Gate2Brain és una spin-off sorgida de l'entorn universitari català que ha dissenyat un innovador sistema per transportar fàrmacs al cervell i millorar la seva eficàcia.

Nova inversió de Bstartup Health, el programa dedicat a empreses emergents de l’àmbit de la salut de Banc Sabadell. L’entitat acaba d’invertir a l’startup catalana Gate2Brain, creada per investigadors de l’IRB Barcelona, la Universitat de Barcelona i l’Institut d’Investigació de Sant Joan de Déu.

Gate2Brain ha desenvolupat una innovadora tecnologia per tal de transportar fàrmacs fins al cervell mitjançant pèptids llançadora que pot ser revolucionària. La seva tècnica permet franquejar la denominada barrera hematoencefàlica, que dificulta l’accés de la majoria dels fàrmacs al cervell. Segons fons de l’empresa, la indústria farmacèutica mundial ha invertit milions d’euros en fàrmacs per al sistema nerviós central, però el 98% d’ells resulten fallits al no aconseguir travessar la barrera hematoencefàlica.

Bstartup Health, que aporta una inversió inicial de 100.000 euros, es mostra convençuda que Gate2Brain “pot jugar un gran paper en el tractament de malalties cerebrals”. A banda dels diners, l’startup es podrà beneficiar d’un programa d’acompanyament i mentoria per part d’experts d’alt prestigi com les doctores Montserrat Vendrell (Alta Life Sciences) i Clara Campàs (Asabys Partners) o l’inversor Carlos Gallardo (CG Health Partners).

“El cervell és un òrgan preciós, que està fortament protegit per una mena de muralla. Nosaltres hem aconseguit desenvolupar unes “claus” que faciliten l’entrada, i que creiem que podrien permetre l’accés de diferents fàrmacs per tractar malalties cerebrals”, explica la investigadora de l’IRB Barcelona, Meritxell Teixidó, impulsora i consellera delegada de Gate2Brain. Destaca que la inversió de BStartup els ajudarà a avançar en uns estudis sobre com millorar el transport de fàrmacs al cervell per lluitar contra tumors pediàtrics.

Gate2Brain va néixer amb una inversió inicial de 500.00 euros del programa Mind the Gap de la Fundació Botín. En la seva etapa prèvia, la línia d’investigació va rebre el suport del programa CaixaImpulse, de la Fundació La Caixa i finançament de l’Agència de Gestió i Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Gate2Brain és l’spin-off número 46 creada des de la Fundació Bosch i Gimpera-UB.