Mireia Roca y Cristina Martinez de Domma
Les cofundadores de Domma, Mireia Roca i Cristina Martínez.

La ‘startup’ Domma capta 950.000 euros en una ronda amb Secways i Antai

La companyia potenciarà la recerca i el desenvolupament de solucions biotecnològiques vinculades a la menopausa

La startup fundada per emprenedores barcelonines Domma ha tancat una ronda de finançament amb la qual ha captat 950.000 euros, amb l’objectiu de potenciar la seva tasca en la recerca sobre la menopausa i el tractament dels seus efectes. La ronda ha estat liderada per Secways, fons impulsat des de Barcelona pel fundador de Cloudways, Pere Hospital. Domma ha comptat també amb el suport d’Antai Ventures, incubadora i inversora que ja havia recolzat a l’empresa. Amb seu al Pier 01 del Port Vell, Antai inclou en el seu portfolio a companyies com Glovo i Wallapop, a més de Yumminn, Vitaance i Platanomelón

Domma ha atret també a diversos business angels amb experiència en el sector a la ronda, que ha comptat també amb el suport de la pública Enisa. L’empresa emergent destinarà els fons reunits a potenciar la recerca científica i el desenvolupament de noves solucions biotecnològiques entorn de la menopausa. La companyia, fundada el 2021 per les barcelonines Cristina Martínez i Mireia Roca, impulsarà també la seva aposta per la digitalització de l’acompanyament de dones durant la transició menopàusica, i obrirà nous canals amb l’objectiu d’arribar a més consumidores potencials. 

En el seu segon any d’activitat, l’empresa va registrar un creixement del 350% respecte a 2022. Va aconseguir el 2023 arribar a 100.000 usuàries dels seus tractaments naturals i no invasius, desenvolupats per tractar la simptomatologia que genera el desajustament hormonal de la menopausa, tant en l’aspecte físic com en l’emocional. Domma proposa abordar els efectes d’aquest canvi mitjançant un pla de tractament i acompanyament personalitzat. 

Tot en un context en el qual la cofundadora de Domma Mireia Roca destaca la importància de “normalitzar tot el procés de transició menopàusica” sense resignar-se a patir els símptomes i molèsties que genera sobretot el desequilibri hormonal. “Poden pal·liar-se amb les alternatives naturals de base científica que hem desenvolupat des de Domma”, agrega Roca, mentre que Cristina Martínez afegeix que la ronda de finançament permetrà a l’empresa “continuar lluitant contra l’estigma de la menopausa perquè les dones puguin viure aquesta etapa de canvis de la millor manera possible”. 

“Creiem que la labor que està fent Domma de generar contingut i actuar com a altaveu és fonamental per eliminar el tabú sobre la menopausa”, coincideix a ressaltar el soci d’Antai Ventures Eduardo Salvo. Pel seu costat, des de Secways han posat en valor la contribució de l’empresa per millorar la qualitat de vida de les dones afectades per conseqüències físiques i emocionals del procés natural que representa la menopausa.

Equipo de la startup Domma
Part de l’equip de la startup barcelonina centrada en la menopausa Domma.