La Plaça Sant Jaume acollirà dijous, 21 de juliol, els actes de commemoració dels JJOO. ©Carlota Serarols

Barcelona commemora el 30è aniversari dels JJOO amb un ‘mapping’ i una actuació de Los Manolos

L'espectacle de llum i so projectat sobre la façana de l'Ajuntament s'estrenarà dijous i es podrà veure fins diumenge

Barcelona commemorarà aquest dijous 21 de juliol els 30 anys dels Jocs Olímpics amb un mapping a la façana de l’Ajuntament i un acte institucional amb actuacions com la de Los Manolos, el grup de rumba catalana que va ser l’estrella de la cerimònia de clausura celebrada l’any 1992 a l’Estadi Olímpic.

Segons els organitzadors de l’esdeveniment, es posarà el focus en reconèixer al voluntariat, ja que la seva implicació va ser clau per l’èxit de la cita olímpica. També es mostrarà el talent esportiu de la ciutat i el relleu generacional d’atletes que hi ha hagut al llarg d’aquestes tres dècades.

L’acte es realitzarà a la plaça Sant Jaume i consistirà en la projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament, actuacions musicals i accions en un escenari ubicat davant de la porta del consistori presidit per les cinc anelles olímpiques. L’espectacle serà retransmès en directe per TV3 i començarà al voltant de les deu del vespre, un cop sigui fosc. S’espera que a la plaça, que estarà oberta al públic, hi assisteixin persones o entitats convidades a la cita per la seva vinculació amb l’esdeveniment olímpic o el món esportiu, així com una àmplia representació de membres de l’Associació Voluntaris 2000.

Prèviament, al Saló de Cent de l’Ajuntament, es durà a terme l’acte institucional amb convidats olímpics, paralímpics i personalitats diverses. Les persones que hi assisteixin podran veure una mostra del material que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, que custodia el llegat dels Jocs, ha cedit per la commemoració. Entre altres objectes, es podrà veure una torxa dels Jocs Olímpics Barcelona’92 i una altra dels Jocs Paralímpics, una onada de les que va servir per donar la benvinguda durant la cerimònia inaugural o un dels podis que es va fer servir durant la competició esportiva.

L’espectacle immersiu amb so i un mapping 360º que es projectarà a la façana de l’Ajuntament girarà entorn de la transformació de la ciutat, des de l’anunci del 1986, passant pel moment històric de la inauguració dels Jocs, fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur. “Un autèntic espectacle de llum i imatge que farà un repàs del canvi substancial que aquest esdeveniment mundial va significar per la ciutat i pels seus habitants“, explica el consistori.

A més a més de Los Manolos, durant l’espectacle també actuaran Beth i Jofre Bardagí, que interpretaran l’himne Amics per sempre, Manu Guix i Maria Hinojosa i el Cor de Teatre.

Per qui no pugui assistir el dia 21 a l’esdeveniment, es repetiran les projeccions del mapping durant els dies 22, 23 i 24 de juliol. Concretament, es faran tres passis diaris per poder gaudir de l’espectacle de la plaça Sant Jaume a les 22.15h, 22.30 i 22.45h.