Asobu eSports SOM Multiespai
Una de les sales o estadis del centre Asobu eSports.

Barcelona estrena el centre de ‘gaming’ més gran d’Europa

La startup Asobu ha obert un espai de 1.800 metres quadrats per als amants i les empreses desenvolupadores de videojocs al centre comercial SOM Multiespai, per fer de la ciutat un referent en el sector de l’entreteniment virtual

La startup Asobu eSports ha posat en marxa aquest mes de febrer un centre de gaming, de 1.800 metres quadrats, al centre comercial SOM Multiespai (antic Heron City), el més gran d’Europa per les seves dimensions. L’espai Asobu eSports, que ha requerit una inversió d’un milió d’euros, està adreçat al públic amateur, però també al sector empresarial, en un moment en què Barcelona registre una creixent aparició d’empreses desenvolupadores de videojocs i s’ha transformat en la capital escollida per a la ubicació de grans firmes internacionals. Els impulsors d’Asobu eSports consideren que la ciutat pot ser un referent europeu perquè amb tot aquest ecosistema innovador s’ha creat un clúster industrial i de serveis per a aquesta activitat econòmica, que volen contribuir a fomentar.

Així, Asobu eSports oferirà serveis per a les empreses, que podran dur a terme tallers de team building o tornejos intracompany per fomentar la col·laboració i enfortir equips amb activitats d’entreteniment. Per la seva part, els usuaris particulars —aficionats a l’entreteniment virtual d’entre 20 i 40 anys— podran participar en les activitats que organitzi el centre i també reservar —presencialment o per la plataforma online— els ordinadors per anar a jugar. Un altre aspecte especialment rellevant d’Asobu és la formació de joves amb opcions que passen per classes de reforç vinculades amb el joc i també amb entrenaments personalitzats.

Situat a la segona planta del centre comercial al districte de Nou Barris, Asobu eSports s’ha adaptat per situar tres àrees o estadis per fer tornejos de videojocs —un d’ells amb capacitat per a 120 espectadors—, desenes d’equips informàtics d’alt rendiment, sales d’streaming i bootcamps d’entrenament. Això permetrà realitzar tornejos en format presencial i, així, oferir una experiència única als participants, que es podran sentir com a jugadors professionals. El centre s’inaugurarà oficialment el proper divendres 25 de febrer amb la participació de destacades figures del sector eGames.

La startup Asobu es va crear a Sabadell, el 2019, pels empresaris Roberto Expósito, actual conseller delegat, Quim Guasch, Carles Escolies, Jordi Pagès i Toni Marsal. D’aleshores ençà, la companyia ha tancat dues rondes de finançament per un volum de recursos superior al milió d’euros, que els van servir, entre d’altres, per obrir el primer centre gaming al recinte del Club Natació Sabadell, que s’ha tancat per deixar pas a Asobu eSports.

El pla de creixement passa per obrir un altre centre d’entreteniment a Madrid, en un termini d’un o dos anys, ja que el projecte s’ha ajornat a causa de la pandèmia, tot i que ja s’havia preescollit una ubicació al centre comercial Xanadú Madrid, a la població d’Arroyomolinos. D’aquí a dos anys, amb Barcelona consolidat i Madrid en funcionament, la firma preveu assolir els 12 milions d’euros de facturació.

Asobu eSports SOM Multiespai
Participants en un dels tornejos que organitza el centre per a amants dels videojocs.