bcn3d
Impressores 3D desenvolupades per BCN3D.

BCN3D es reforça als Estats Units amb un centre logístic

El fabricant de solucions d'impressió 3D millorarà, des de la plataforma ubicada a Nova Jersey, el servei a sectors com l'automoció, l'enginyeria i la fabricació, i intensifica la relació amb els seus socis actuals Matterhackers, Dynamism, Shop3D i 3D Platform

El fabricant de solucions d’impressió 3D, BCN3D Technologies, consolida la seva expansió als Estats Units amb un nou centre logístic a Nova Jersey, el primer d’aquest tipus fora de la seva seu a Gavà (Barcelona). L’establiment d’aquest centre reforçarà els serveis i el lliurament de la maquinària i els complements del fabricant davant les necessitats que plantegen sectors com l’automoció, l’enginyeria i la fabricació. Alhora, reforça la relació amb els actuals socis de la marca, Matterhackers, Dynamism, Shop3D i 3D Platform. També proporcionarà a BCN3D més agilitat per als lliuraments de comandes a Amèrica del Nord, ja que s’eliminen els trànsits de productes i es dóna servei des d’allà, per la qual cosa podran lliurar més enviaments a un nombre més gran de clients.

“El nou centre a Nova Jersey oferirà grans oportunitats de negoci allà a partir del 2022, millorarà la nostra relació amb els clients i representarà el compromís de BCN3D amb la sostenibilitat mediambiental, ja que consolidem els enviaments més grans per a més clients amb un centre logístic més proper a ells a Amèrica del Nord”, ha subratllat el conseller delegat de BCN3D, Xavier Martínez Faneca.

L’aposta pel mercat nord-americà s’ha realitzat després del creixement experimentat en aquesta zona els darrers anys. També per això, BCN3D ha designat un director de vendes de canal per als Estats Units, Kevin Billett, que dirigirà un equip de comercials per millorar les relacions amb els distribuïdors nord-americans i dirigir l’expansió de BCN3D a la regió.

Creada el 2011 com una spin-off del centre tecnològic CIM-UPC en l’àmbit de la fabricació additiva, l’empresa catalana va tancar el setembre passat la compra de la firma estatunidenca AstroPrint, empresa especialitzada en la creació de programari estàndard per al control d’impressores 3D. La firma fundada el 2013 a San Diego, Califòrnia, està especialitzada en solucions al núvol que permeten gestionar les impressores en remot.

BCN3D Technologies, que va facturar 4,1 milions el 2019 (últimes dades disponibles), va estrenar el 2021 amb una plantilla de 150 professionals i la inauguració de noves instal·lacions a Gavà. Un creixement que va finançar, en part, amb una ampliació de capital de 2,8 milions d’euros executada el 2020.

Xavier
El conseller delegat de l’empresa, Xavier Martínez Faneca.