Sabadell Asabys Josep Lluís Sanfeliu (managing partner), Guillem Masferrer (director d’inversions)
Josep Lluís Sanfeliu, soci director de Sabadell Asabys, i Guillem Masferrer, director d'inversions.

Sabadell Asabys reinverteix en l’alemanya Cara Care

L'empresa berlinesa, que ha desenvolupat una teràpia de salut digital per a la síndrome de l'intestí irritable, ha tancat una nova ronda de finançament de set milions d'euros, que ha facilitat l'entrada del productor internacional d'aliments i de nutrició Dr. Schär

La gestora Sabadell Asabys, principal accionista de la companyia Cara Care, ha reafirmat la seva aposta per l’empresa berlinesa, que ha desenvolupat la primera aplicació de salut digital per a la síndrome de l’Intestí Irritable de prescripció mèdica, amb la participació en una nova ronda d’inversió de 7 milions de dòlars (uns 6,7 milions d’euros).

L’operació de finançament reforça la presència de Sabadell Asabys i de Johnson & Johnson Innovation a l’accionariat —hi són des del 2020— i, a més, dóna entrada al capital a l’empresa familiar italiana de nutrició especial i aliments sense gluten Dr. Schär.

Els fons aixecats es destinaran a accelerar la comercialització de la solució per tractar la Síndrome de l’Intestí Irritable (IBS) a Alemanya i els Estats Units, explorar l’expansió a França i altres països europeus, i ampliar la cartera de productes terapèutics digitals de Cara Care.

Per escalar el projecte, Cara Care ha reforçat el seu equip directiu amb la incorporació de James Mapes, al càrrec de conseller delegat, que treballarà amb la plantilla de 30 empleats, i els fundadors de la companyia: Jesaja Brinkmann i André Sommer. Per la seva banda, Asabys és present al consell d’administració de la firma berlinesa a través de dos dels seus responsables Josep Lluís Sanfeliu, soci director, i Guillem Masferrer, director d’inversions.

L’experiència del grup del Tirol del Sud Dr. Schär proporcionarà noves oportunitats a Cara Care per combinar la teràpia nutricional amb solucions digitals per donar resposta a necessitats dietètiques especials, ja que és un dels fabricants mundials de productes nutricionals per a la insuficiència renal crònica i els trastorns congènits del metabolisme de les proteïnes o els greixos i per a les dietes cetogèniques, entre d’altres.

Cara Care Jesaja Brinkmann y André Sommer
Els fundadors de Cara Care, Jesaja Brinkmann i André Sommer. ©Marlene Gawrisch

Cara Care, nom comercial de l’empresa HiDoc Technologies fundada el 2016, s’ha especialitzat en el desenvolupament i comercialització d’aplicacions digitals terapèutiques per tractar desordres gastrointestinals, amb una primera plataforma terapèutica digital que pot ser prescrita per professionals mèdics Cara Care for IBS, per al tractament del còlon irritable, amb 650.000 usuaris. La firma també disposa d’aplicacions per a afeccions relacionades amb l’acidesa estomacal i les malalties intestinals inflamatòries cròniques (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), i està desenvolupant solucions per a altres àrees terapèutiques.

La gestora Asabys ha invertit a Cara Care a través del seu primer vehicle d’inversió, Sabadell Asabys Health Innovation Investments SCR, que va ser llançat el 2019, i que redunda en l’estratègia del braç inversor de destinar recursos a companyies altament innovadores que cobriran necessitats mèdiques existents als sectors de Biopharma i Healthtech.