Bitpanda Albert Zaragoza y Lukas Enzersdorfer-Konrad 1
Albert Zaragoza liderarà el projecte de Barcelona per a tot el grup Bitpanda.

Bitpanda inverteix 10 milions en un ‘hub’ digital a Barcelona i contractarà a cent professionals

L'unicorn austríac, que és una plataforma d'inversió especialitzada en criptomonedes i blockchain, ha triat la capital catalana pel seu ecosistema emprenedor i capacitat per atraure talent

Bitpanda, una fintech austríaca especialista en la negociació de Bitcoin que va desembarcar a Espanya el juny del 2020, ha triat la seva oficina de Barcelona per gestionar un nou hub digital que s’especialitzarà en producte i experiència del client. El centre complementarà el que la plataforma té a Cracòvia (Polònia), per a desenvolupar mètodes de pagament digital.

El projecte requerirà una inversió de 10 milions d’euros que es destinaran principalment a la contractació d’un centenar de professionals digitals d’aquí a finals de 2022. La companyia seguirà operant a Barcelona en les seves oficines del coworking WeWork a Glòries, on treballen actualment una trentena de persones, perquè ofereix una gran flexibilitat laboral al seu personal per treballar a distància durant llargs períodes de temps, així com sous competitius i beneficis laborals. De fet, ja ha obert una convocatòria per a 50 vacants laborals per cobrir en el nou hub digital.

A hores d’ara, la plataforma Bitpanda té tres milions d’usuaris amb un pes específic dels mercats europeus on està present amb oficines a Viena, Berlín, Cracòvia, Londres, Milà i París. A Madrid, on també té un equip de 10 persones, les tasques s’orientaran més a aspectes regulatoris del mercat i a comercialització. En global, la companyia té uns 600 empleats de més de 50 nacionalitats.

El director de producte global de Bitpanda, Lukas Enzersdorfer-Konrad, ha explicat que els perfils més demandats per la companyia són els d’enginyer de programari, cap de producte i especialistes en experiència d’usuari (UX), i també busca experts en backend, frontend, desenvolupadors mòbils nadius i caçatalents especialitzats. Ha concretat que la tria de Barcelona respon a l’ecosistema digital que hi ha a la ciutat i que és la tercera destinació d’Europa  preferida per llançar una startup. La companyia valora que entre 2016 i 2020, el nombre d’aquestes empreses ha crescut un 57% a la ciutat, fins a arribar ja a les 1.700 firmes.

El pla d’expansió digital des de Barcelona estarà liderat per Albert Zaragoza,  nou director dels equips de desenvolupament (VP Engineering) de la companyia. Zaragoza ha destacat el posicionament de Barcelona com a ecosistema emprenedor que els ha de permetre atraure el talent necessari per al creixement de la plataforma. Volen posar el focus en el desenvolupament de productes financers “simples i accessibles” per a tots els ciutadans europeus, entre els quals es troben les inversions en criptomonedes, però també les inversions en accions fraccionades i inversions en ETF (Exchange-traded funds).

Bitpanda Albert Zaragoza y Lukas Enzersdorfer-Konrad
Albert Zaragoza i Lukas Enzersdorfer-Konrad, durant la presentació de la plataforma a Barcelona.

La companyia fundada a Àustria el 2014, per Eric Demuth, Paul Klanschek i Christian Trummer, s’ha convertit en un nou unicorn —startup valorada en més de mil milions— europeu, després que en la darrera ronda de finançament — liderada per Valar Ventures, el vehicle inversor del multimilionari Peter Thiel— obtingués una valoració de poc més de 4.000 milions de dòlars (3.540 milions d’euros).

La fintech ha anunciat recentment l’obertura del seu primer centre de recerca i desenvolupament de Blockchain a distància, amb 30 desenvolupadors de producte, centrat a unir el talent de tota Europa per construir tecnologies d’avantguarda, per tal de crear solucions que estiguin preparades per ser integrades a la plataforma.