Blanca Sorigué i Pere Navarro, directora i president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

BNEW reunirà més de 8.000 participants i genera 550 llocs de treball

Ja ha començat el compte enrere per a la celebració de la Barcelona New Economy Week (BNEW), un disruptiu esdeveniment concebut pel Consorci de la Zona Franca per reactivar l'economia en cinc grans sectors estratègics. Es preveu la participació de més de 8.000 persones i la creació de 550 llocs de treball directes i indirectes.

[dropcap letter=”B”]

arcelona es convertirà la setmana que ve al centre de la reactivació i la nova economia gràcies a BNEW. No es tracta d’una fira ni d’un congrés i tampoc vol ser un fòrum de reflexió sinó d’acció. L’esdeveniment internacional, que transcorrerà com un gran programa de televisió, serà seguit entre el 6 i el 9 d’octubre per més de 8.000 professionals d’Europa, Àfrica i Amèrica, segons les dades avançades per l’organització. El 90% seguiran els continguts de forma online mitjançant una plataforma creada específicament per a l’esdeveniment i que permetrà que totes les persones inscrites puguin interactuar entre si, fet que suposa una potent font de networking.

El BNEW, en realitat, és la suma de cinc esdeveniments interconnectats que se celebraran de forma paral·lela: BNEW LogisticsBNEW Real EstateBNEW Ecommerce, BNEW Digital Industry i BNEW Economic Zones. En total, s’emetran per streaming i gràcies a una sofisticada plataforma tecnològica 160 hores de contingut que podran seguir-se des de qualsevol part de món. Pels cinc eixos temàtics passaran 358 ponents de primer nivell que permetran tenir una visió global de la situació actual i saber com cal afrontar els mesos vinents.

El Consorci de la Zona Franca, que presideix Pere Navarro, ha invertit dos milions d’euros per desenvolupar i llançar el BNEW, encara que en aquest pressupost participa també la iniciativa privada gràcies a la implicació de 36 companyies patrocinadores. A més del Consorci, les institucions públiques involucrades són el Govern d’Espanya, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Es calcula que aquesta iniciativa ha suposat la creació de 140 llocs de treball directes i altres 550 de forma indirecta. El 30% dels participants seran estrangers.

BNEW contribuirà a la recuperació econòmica global i situará a Barcelona com a capital mundial de la nova economia

Navarro es mostra convençut que el BNEW “contribuirà a la recuperació econòmica global” en cinc sectors clau i a situar Barcelona com a capital mundial de la nova economia. “En moments de tanta incertesa com l’actual, és més important que mai treballar de forma conjunta perquè la recuperació econòmica es produeixi com més aviat millor i assegurar-nos d’estar ben preparats per afrontar-la”, afirma el president del Consorci de la Zona Franca, que emfatitza el format innovador, televisat i espectacular que tindrà l’esdeveniment.

Imatge de Pere Navarro dirigint-se a la premsa a través d’un holograma.

“La important presència internacional ens omple d’orgull i ens confirma que el món econòmic estava esperant un esdeveniment com aquest en el context actual”, apunta la directora general del Consorci, Blanca Sorigué, que assegura que el BNEW neix en temps de pandèmia però amb vocació de permanència.

Platós en espais emblemàtics
Els cinc platós que acolliran cada un dels eixos temàtics del BNEW estan ubicats en tres espais emblemàtics per a la ciutat: la Casa Seat, l’Estació de França i el Movistar Centre, a Plaça Catalunya. Entre els més de 8.000 participants, hi ha professionals de 91 països: 38 europeus, 22 americans, 14 africans, 14 asiàtics i 3 d’Oceania. En nombre d’inscrits destaquen Argentina, Colòmbia, Equador, Veneçuela, Mèxic i el Perú.

En paral·lel, el BNEW ha organitzat 32 activitats culturals i gastronòmiques i també compta amb el BVillage, amb la participació de 128 empreses.