boehringer ingelheim
La multinacional farmacèutica alemanya té a Sant Cugat del Vallès dos centres internacionals de producció i la seu corporativa d'Espanya.

Boehringer inverteix 61 milions en els ‘hubs’ mundials de Sant Cugat

Els centres digital i tecnològic assumiran nous projectes d’abast global per a la multinacional farmacèutica i es reforçaran amb més de seixanta professionals aquest any

La multinacional Boehringer Ingelheim destinarà 61 milions d’euros aquest any als hubs digital i tecnològic que des de Sant Cugat del Vallès proporcionen diversos serveis a tot el grup farmacèutic. Els recursos, que se sumen als més de 100 milions que aquests centres han rebut en els últims quatre anys, reforçaran els equips que hi treballen i s’ampliaran les funcions que s’hi duen a terme. Actualment, ambdues àrees agrupen més de 270 treballadors als quals se sumaran una seixantena més de professionals de diverses especialitats fins a finals de 2022.

Creat el 2018, el hub Delivery Unit que dóna suport a la promoció de medicaments ha centrat els seus esforços en desenvolupar projectes innovadors enfocats a la millora contínua de Boehringer Ingelheim en àrees com l’automatització i la mesura de campanyes, la gestió d’actius digitals i la integració de dades i els serveis de gestió de l’aprenentatge. En els quatre anys de funcionament, i en vista dels resultats obtinguts, s’han anat afegint serveis relacionats amb el rendiment digital, mesurament i personalització web, habilitació i optimització de la cerca i operacions mèdiques.

Per això, en aquesta parcel·la d’innovació la farmacèutica alemanya porta invertits 10 milions des que la va establir a Catalunya i l’ha consolidarà amb 11 milions d’euros aquest any, i preveu duplicar aquesta inversió en els propers dos anys.

Ara per ara, la prioritat era establir un hub de Màrqueting Digital i un altre de Global Analytics i Data Quality que donessin servei estratègic a nivell digital a tot el grup Boehringer Ingelheim, tant per als negocis de salut humana com de salut animal. No obstant cal destacar de les noves funcions que se li volen encarregar que, aquest any, el centre està desenvolupant un equip d’assumptes mèdics que se centra en la gestió de publicacions, per tal d’optimitzar la comunicació de dades clíniques per al sector sanitari. El 2023, a aquest equip s’hi incorporaran especialistes mèdics en la generació d’informes de Real World Evidence, així com un call center sobre els articles de dades clíniques que donarà servei a escala mundial.

La direcció de la companyia preveu que aquest hub incrementi de 39 a 47 el nombre de col·laboradors al llarg d’aquest any i que s’arribi a una plantilla de 160 persones el 2025. En els equips hi ha representades 10 nacionalitats diferents, un 53% dels treballadors són dones i les edats del personal oscil·len entre els 26 i els 50 anys.

El centre tecnològic crearà un equip d’assumptes mèdics per a la gestió de publicacions, per tal d’optimitzar la comunicació de dades clíniques per al sector sanitari

“L’ambició que persegueix la companyia amb el hub digital que té a Espanya és convertir-se en líder digital dins de la indústria farmacèutica i refermar-se com un centre estratègic a nivell mundial. Aquest equip s’ha creat per optimitzar l’experiència dels nostres pacients i clients. Per això, apostem pel millor talent, oferim oportunitats de creixement i desenvolupament professional, així com un entorn híbrid i de conciliació, i invertim cada any en nous projectes”, assegura Rosa María López, cap de Business Operations de Boehringer Ingelheim Espanya.

Rosa Maria López Boehringer Ingelheim
Rosa María López, responsable de Business Operations de Boehringer Ingelheim España.

Pel que fa a l’altre centre d’actuacions internacionals, el IT Service Center es va posar en marxa el 2013 i compta amb 250 professionals que passaran a ser 300 a finals de 2022, segons les previsions de la multinacional. Aquesta àrea de desenvolupament rebrà 50 milions d’euros el 2022, una xifra un 10% superior als 45 milions que s’hi van invertir el 2021 i un 25% més sobre els 40 milions de 2020.

Aquesta àrea global ofereix tres línies de servei estratègic a nivell mundial. El més destacat és que actua en l’àmbit de la ciberseguretat. És el centre responsable d’adquisició i anàlisi d’informació per identificar, rastrejar i predir les capacitats, les intencions i les activitats cibernètiques que donin suport al negoci de Boehringer en la presa de decisions. D’aquesta manera s’asseguren davant de possibles ciberatacs.

El hub digital s’ha especialitzat en ciberseguretat i tecnologies de la indústria 4.0

Alhora es l’encarregat d’aplicar les noves tecnologies de la indústria 4.0 per aconseguir el nivell d’automatització més avançat a les plantes de producció de fàrmacs de Boehringer Ingelheim a nivell global. Y, finalment, també assumeix el control global de les xarxes de computació, transmissió o telecomunicació de les diferents oficines i plantes de Boehringer Ingelheim.

Instal·lat a Espanya des de 1952, el grup alemany compta a Sant Cugat amb dos centres internacionals de producció i la seu corporativa per a tot Espanya, amb una plantilla global de 1.900 col·laboradors al país. El 2021, el grup a nivell mundial Boehringer Ingelheim va augmentar els seus ingressos un 5,4% amb unes vendes netes de 20.600 milions d’euros, xifra que es va completar amb 4.100 milions d’euros d’inversions en R+D.

Boehringer Ingelheim
El grup alemany va instal·lar-se a Espanya el 1952 on ara disposa d’un equip de 1.900 professionals.