hipermercat Esclat
El grup de distribució té una xarxa de prop de 200 supermercats i hipermercats.

Bon Preu invertirà 50 milions en un centre logístic a Montblanc

L'empresa catalana de distribució alimentària ha adquirit per 15,4 milions d'euros les dues primeres parcel·les del futur Logis Montblanc, on destinarà 50 milions d'euros per construir-hi un nou centre logístic que crearà 470 llocs de treball directes

El grup de supermercats i hipermercats Bon Preu invertirà 50 milions d’euros en un nou centre logístic a Montblanc (Conca de Barberà), que crearà 470 llocs de treball directes. Per tirar endavant el projecte, la companyia ha adquirit per 15,4 milions d’euros les dues primeres parcel·les que s’han posat a la venda en els terrenys del futur Logis Montblanc, una plataforma logística amb possible futura connexió ferroviària que gestiona l’empresa pública Cimalsa.

La cadena de supermercats Bon Preu, que ha fet l’operació a través de l’empresa Gesdip, disposarà de 188.000 metres quadrats de superfície entre les dues parcel·les per a centralitzar la logística que donarà servei als seus establiments de Tarragona, Lleida i Aragó.

El nou centre complementarà el que la companyia té a Hostalets de Balenyà (Osona). Un cop finalitzada la construcció de la que serà la seva segona plataforma, previsiblement a finals de 2022 quan també s’haurà acabat la urbanització de la primera fase del polígon, amb una inversió prevista de 15 milions d’euros a càrrec de Cimalsa.

El Grup Bon Preu, propietari de les ensenyes Bonpreu, Esclat, EsclatOil, BonpreuEsclat Online, i la companyia BonpreuEsclat Energia —que va posar en marxa el 2020—, va facturar 1.625 milions d’euros (vendes netes sense IVA) durant l’exercici 2020, després de registrar un creixement de les vendes del 9% anual. La companyia, propietat de Joan Font, té la seu central a Les Masies de Voltregà (Osona) i ocupa 8.900 professionals —dels quals un miler es va incorporar l’any passat—. Per aquest 2021, va anunciar unes inversions de 150 milions d’euros en noves obertures, després que el 2020 finalitzés l’exercici amb 133 supermercats Bonpreu i 58 hipermercats Esclat.

El Grup Bon Preu ha estat l’única empresa que va presentar oferta per comprar els terrenys que se li han assignat dins del futur Logis Montblanc, on quedaran disponibles dos terços més de terreny que Cimalsa seguirà comercialitzant. Amb un total de 356.000 metres quadrats i prop de 39.000 metres quadrats per a activitats terciàries, el polígon logístic tindrà una planta fotovoltaica per fer-lo totalment sostenible, planificació per a la qual Cimalsa va adjudicar a l’empresa Energies Renovables Terra Ferma, l’arrendament a llarg termini dels terrenys contigus al Logis Montblanc.

La nova plataforma logística de la Conca de Barberà —una de les inversions més grans fetes a la comarca en els darrers deu anys, segons la Generalitat— també disposarà d’una futura estació ferroviària.

Logis Montblanc Cimalsa
Vista de la superfície que ocuparà la nova plataforma Logis Montblanc. ©Cimalsa

L’anunci de l’operació el va fer el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en una visita a Montblanc, que va qualificar-la “d’un gran pas” per a la “reconstrucció econòmica de la comarca de la Conca de Barberà i les comarques veïnes”. “Parlem de generar llocs de feina, la millor política social possible“, va concloure Puigneró.