Jaime Jiménez Hastee
El nou conseller delegat de Hastee, Jaime Jiménez.

La britànica Hastee centralitza operacions a Barcelona després de comprar Typs

Pilotarà des de la capital catalana, on també concentrarà la seva activitat comercial, el desenvolupament del sistema de salaris sota demanda que ha creat pels empleats de les empreses

Fa només sis mesos que la fintech britànica Hastee va adquirir la barcelonina Typs i, en aquest període, les dues empreses han passat per un procés de fusió integral. Ho han fet tant que un dels cofundadors de Typs, Jaime Jiménez, s’acaba de convertir en el nou conseller delegat de Hastee i la companyia ha centralitzat les seves operacions a la capital catalana. El fins ara conseller delegat de Hastee, James Herbert, passarà a ser director d’Estratègia.

Hastee pilotarà des de Barcelona el desenvolupament del seu producte de “salut financera” o salaris sota demanda, que consisteix a oferir pagaments de sou anticipats als treballadors que ho demanen. També concentrarà a la ciutat la seva activitat comercial. La filial de Hastee a la capital catalana es convertirà així en una peça clau en el procés d’expansió internacional que ara liderarà Jiménez, amb la previsió d’obrir pròximament nous mercats a Europa i Amèrica Llatina, com França, Alemanya, Polònia, Colòmbia i Mèxic. Actualment, està present a Itàlia i Portugal, a banda d’Espanya i Regne Unit.

L’elecció de la ciutat com a centre d’operacions ve determinada per la continuïtat de l’antic equip de Typs, ubicat al Pier 01; una major facilitat per expandir-se a països del sud d’Europa i d’Amèrica Llatina des d’aquí i, especialment, uns menors costos per contractar nou personal en comparació amb Londres, segons explica Jiménez.

Amb aquests plans, Hastee contractarà a més personal a Barcelona al llarg d’aquest 2021, tot i que encara no ho ha quantificat. A la capital catalana, la fintech dóna feina a uns 16 treballadors. També té presència a Madrid. A nivell global, la seva plantilla arriba fins als 60 empleats, donant servei a més de 400 companyies, la majoria de més de 500 treballadors i amb presència en més d’un país. Aquesta última característica és una de les raons que han portat a Hastee a accelerar la seva internacionalització: la possibilitat d’oferir el seu servei als diferents països on les multinacionals amb les quals treballen estan presents.

La barcelonina Typs es va fundar a principis de 2019 per Jiménez, Ernest Bernadó, Juanjo Domínguez, Marc Rubiño i Gabriel Rosiñol. Aquesta startup va ser incubada per Nuclio Venture Builder, de Carlos Blanco, i va obtenir el suport d’Encomenda, Banc Sabadell, i l’Institut Català de Finances (ICF). Any i mig després, Hastee la va comprar per sumar forces i liderar el sector de salaris sota demanda. L’innovador procés consisteix a fer que els empleats puguin veure el seu salari disponible i es transfereixin l’import que necessitin a mesura que vulguin a través de l’aplicació que ha creat aquesta startup. Després, l’empresa que ha contractat els seus serveis paga la nòmina al seu treballador, restant les quantitats avançades per Typs.