Coldplay
El grup Coldplay, amb Chris Martin al centre.

Coldplay bat el rècord d’omplir quatre nits seguides l’Estadi Olímpic

La banda britànica aconsegueix vendre 200.000 entrades en 24 hores

Ningú abans havia estat capaç d’omplir l’Estadi Olímpic quatre nits seguides com ho farà Coldplay. Tampoc tres. El més a prop que s’havia estat era amb dues nits consecutives. Ho havien aconseguit artistes com els Rolling Stones, l’any 1990, o Bruce Springsteen, que ho va fer el 2012 i té previst tornar a fer-ho l’any que ve, el 28 i el 30 d’abril, segons fonts de B:SM, empresa municipal que opera les instal·lacions. Els Rolling i el Boss compartien aquest rècord, precisament, amb la banda liderada per Chris Martin, que va tocar dues nits seguides l’any 2016. Però dos concerts a la capital catalana els hi deuen semblar poc.

Coldplay va anunciar dilluns que tornaria a tocar a Barcelona, els dies 24 i 25 de maig de 2023, les úniques dates per a tot Espanya. Ja havien passat per la ciutat el 2009 i el 2016. Aquesta vegada tornaran a la capital catalana immersos en la seva gira Music of the Spheres World Tour, que va començar a Costa Rica el mes de març i acaba de tancar sis nits de sold out a l’emblemàtic estadi londinenc de Wembley. El grup està presentant el seu novè disc, un viatge a un sistema planetari fictici, encoratjats per l’imaginari de Star Wars.

Només amb la prevenda de les entrades per a Coldplay a la capital catalana, que va començar el dimecres a les 10 del matí, la promotora Live Nation va decidir afegir una data més, per al 27 de maig, “a causa de la increïble demanda” que ja van detectar.

Les entrades han sortit a la venda a les deu del matí d’aquest dijous 25 d’agost i, amb tres dates disponibles, molts han pensat que no s’haurien de barallar per aconseguir-ne una. Res més lluny de la realitat. Al cap de pocs minuts d’obrir la venda, segons ha pogut comprovar The New Barcelona Post, ja hi havia una cua virtual de més de 278.000 persones.

De poc ha servit que Live Nation programés una data més, per al 28 de maig, només una hora i mitja després d’obrir la taquilla. “Mai s’havia registrat una demanda com la que s’ha viscut en els últims dies per poder veure a la banda britànica a Barcelona el pròxim mes de maig”, relatava, “Coldplay afegeix una nova i última data en el seu pas per Espanya”. A les 4 de la tarda d’aquest dijous, s’havien esgotat totes les entrades, un total de 200.000, venudes en tan sols 24 hores. 

Amb aquesta demanda, Coldplay ha superat totes les estadístiques que havia registrat fins ara l’Estadi Olímpic. No hi havia constància de cap altra banda que hagués fet tres o més concerts seguits, remarquen des de B:SM. Chris Martin i els seus també es convertiran en els que acumularan més concerts a l’escenari olímpic, amb un total de set, superant als Rolling Stones, que lideraven el rànquing, amb sis (1990, 1998, 2003, 2007 i 2017).

Coldplay Wembley
El concert de Coldplay a Wembley, on va fer sis nits seguides. © Robert Mallows