ALMA, una mirada a

ferran-latorre
© Ferran Latorre

Coronant el miracle, emoció al cim

Els miracles existeixen i aquests poden ser de molts tipus. L’alpinista Ferran Latorre ha coronat els 14 vuitmils i, a més d’obrar un miracle, ha emocionat el món. Una història, una fita, de l’impossible fet realitat.

[dropcap letter=”A”]

mb tan sols 13 anys, l’alpinista Ferran Latorre es va prometre a si mateix que pujaria l’Everest. A una edat tan primerenca, Latorre ja havia fet el primer tresmil de la seva vida a Aigüestortes (Lleida) i s’estava llegint Victòria en solitari de Peter Habeler. Una cosa que el va portar directament a convertir el seu desig en realitat el maig del 2017, una fita en la seva vida personal i professional que el duia a tancar un cercle.

“La muntanya et recorda els teus límits i et torna humil”, declara Latorre en una entrevista per a ALMA. No es considera un heroi ni un símbol de res. El que ha viscut és una cosa màgica que permet adonar-se de moltes coses i, sobretot, apreciar el que tenim i agrair estar viu per explicar -ho. “Quan et falta oxigen sents que la teva vida està penjant d’un fil”.

“Passió i amor”, el motor per aconseguir qualsevol cosa. “Els sentiments són el més bàsic i simple, però també el més poderós del món”, narra en l’entrevista per a ALMA. És feliç de poder compartir tota la seva experiència amb la família, amb els amics, però també a nivell laboral col·laborant amb importants científics com el doctor José Manuel Soria de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, vinculant-se a la investigació de malalties respiratòries greus, com la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), des del Projecte Xerpa Everest 2017. Les malalties relacionades amb la falta d’oxigen són molt més freqüents del que pensem, una cosa que per la seva experiència ha viscut i constata. També el seu vincle amb l’Obra Social La Caixa és important en la seva carrera i desenvolupament, sentint-se totalment avalat per ells, d’una manera sincera i implicada.

“Em sembla molt bonic que la conquesta de l’inútil per fi sigui útil”.

Pots llegir la notícia completa a ALMA, la xarxa social, un nou espai digital dedicat a l’àmbit social, que aporta una nova mirada al present i al futur de la societat, a partir d’una veu optimista i diversa, i de totes les històries que impulsa l’Obra Social La Caixa.