L'activitat mediambiental es durà a terme coincidint amb el Dia Internacional de les Platges. @Ajuntament del Prat

Damm i la Fundació CRAM netegen la platja del Prat

La convocatòria de La festa de la platja, aquest dissabte 17 de setembre, vol convertir-se en una jornada compromesa amb el mediambient i festiva, oberta a tothom, per conscienciar a la població sobre l'emergència ecològica a què està exposat el Mediterrani

Emmarcada en la campanya mediambiental 1m2 per les platges i els mars, que promou des de 2017 el Projecte Libera, Estrella Damm i la Fundació CRAM han organitzat una neteja multitudinària a la platja del Prat de Llobregat, el proper dissabte 17 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Platges.

La marca cervesera i l’entitat privada, dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten, sumen els seus esforços per lluitar contra el canvi climàtic i per conscienciar a la població sobre l’emergència ecològica a què està exposat el Mediterrani. Ho fan de manera compromesa, però alhora festiva.

La iniciativa −que comptarà amb la participació de persones voluntàries de Damm i estarà conduïda per tècnics del CRAM− està oberta a tothom qui vulgui contribuir a alliberar de deixalles la Platja del Prat, prèvia inscripció al correu [email protected]. Al llarg de la jornada, els participants podran conèixer de primera mà la feina que realitza el CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins), entitat que assisteix i recupera espècies marines en perill per reintroduir-les al seu hàbitat. En els 25 anys de treball a favor del mar, la Fundació CRAM ha recuperat i alliberat més de 800 tortugues marines i ha realitzat més de 350 assistències a cetacis vius encallats a la platja.

El punt i final a la jornada del proper dissabte el posarà l’actuació en directe que el grup Intana oferirà a la guingueta El Calamar, situada a la mateixa platja del Prat. La banda barcelonina de pop, liderada per la veu de la cantant i compositora Núria Moliner, interpretarà els temes del seu tercer i darrer disc Planeta nou.

La Festa de la Platja se suma a altres accions impulsades per Estrella Damm amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental i promoure la conscienciació sobre la cura de l’entorn entre la societat. Des de la substitució de les anelles de plàstic que unien els seus packs de llaunes per un nou format d’agrupació elaborat amb cartró 100% biodegradable a l’eliminació dels plàstics decorats que embolicaven les seves llaunes, per esmentar-ne algunes.

Cartell promocional de La festa de la platja, una convocatòria per conscienciar sobre el mediambient.