ALMA, una mirada a

El cor fa la força

El Programa SÍ! de la Fundació SHE, un projecte d’intervenció escolar creat pel Dr. Valentín Fuster i amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”, ajuda a educar els nens en hàbits saludables, de manera que redueixin el risc de malaltia cardiovascular i en millorin la qualitat de vida en l’edat adult

La paraula salut, per a un infant molt petit, és abstracta. Ell sap cuidar el seu gos o el seu ocell, però no la seva salut. Per això necessita estratègies i jocs que facin que aquest concepte per a adults esdevingui tangible i, per què no, divertit. Aquesta notícia de la xarxa Social Social ALMA, ens explica com ajuden els nens, a diari, a incorporar en el seu univers el concepte de la salut des del Colegio Santa María del Camino de Madrid a través del Programa SÍ! de la Fundación SHE, un projecte d’intervenció escolar creat pel Dr. Valentín Fuster i amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”: aquest projecte, precisament, busca educar els nens en hàbits saludables, de manera que redueixin el risc de malaltia cardiovascular i en millorin la qualitat de vida en l’edat adulta.

Caminar per les instal·lacions d’aquesta escola madrilenya suposa tota una lliçó de salut, valors i bons hàbits. De les parets de les aules i passadissos en pengen cartells, fets per alumnes del centre de totes les edats, en què podem aprendre quines menes de menjar fan posar content el nostre cor i quins tipus li són una bomba, com funcionen el sistema cardiovascular o el digestiu, i també per què és important l’exercici físic, entendre el nostre cos o comprendre les emocions que tenim, a fi d’aprendre a gestionar-les.

A més, el jardí del centre és ple d’arbres fruiters i també tenen fins i tot un hort, que els nens mateixos treballen. Com a part del programa, també aprenen receptes, entenen la importància del descans, de la higiene per prevenir malalties, de limitar les hores davant de la pantalla o de l’equilibri emocional.

Pots llegir la notícia completa a ALMA, la xarxa social social, un nou espai digital dedicat a l’àmbit social, que aporta una nova mirada al present i al futur de la societat, a partir d’una veu optimista i diversa, i de totes les històries que impulsa l’Obra Social La Caixa.