Festival Jardins Pedralbes
Escenari del Festival Jardins Pedralbes.

El Festival de Pedralbes estrena la 10ª edició amb el cantautor britànic James Blunt

Fins al 24 de juliol hi ha previstos més de trenta concerts de figures nacionals i internacionals

El cantautor britànic James Blunt ha inaugurat aquest dimarts el desè Festival Jardins Pedralbes amb alguns dels seus grans èxits inclosos en l’àlbum The Stars Beneath My Feet (2004-2021), que compta amb temes com You’re beatiful o Monsters.

La programació de 36 concerts, que es perllongarà fins al 24 de juliol, també inclou les actuacions de Simply Red, Jethro Tull, Patti Smith, Raphael, Tom Jones, Aha, Alan Parsons, Marco Antonio Solís, Paul Anka, Juanes, Yann Tiersen, Jessie J o Crystal Fighters, entre d’altres. El festival està patrocinat per Banc Sabadell i per altres empreses com Fiatc Assegurances i disposa d’un pressupost proper als 4 milions d’euros. La passada edició de 2021 va rebre prop de 100.000 assistents en els 42 concerts oferts, amb una ocupació del 95,93% i 33 actuacions amb les localitats exhaurides.

Jardins Pedralbes, que va aconseguir celebrar-se en pandèmia amb limitacions d’espectadors, torna ara amb la capacitat completa del seu escenari gran —2.400 persones per als concerts amb tot el públic assegut i 3.400 persones amb part del públic dret—. Però ha vist reduït el seu espai exterior per a la zona de restauració i l’anomenat Village, on actuen artistes emergents, perquè l’Ajuntament de Barcelona va marcar per aquest any unes noves condicions que limiten l’ús de l’idíl·lic jardí del Palau Reial, de vuit hectàrees a només mitja hectàrea.

Concert Studio, l’empresa organitzadora, destaca que els escenaris alternatius són una oportunitat perquè artistes emergents es donin a conèixer davant d’un públic interessat en la cultura i la música en viu. A cada jornada hi haurà un concert als dos escenaris ubicats al Village. Els restauradors que estaran aquest any al festival són Flash Flash, Il Giardinetto, Kao Street, Pizza del Born, Carmen Barcelona, Makito i Sauleda Pastissers.

Accions Solidàries

A més de la Nit Solidària Festival Jardins Pedralbes, que celebrarà aquest any la seva quarta edició, i la recaptació de la qual es destinarà al Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona, ​​el festival ha anunciat recentment la contractació de 10 ucraïnesos que formaran part de l’equip de la trobada musical, afavorint així l’accés a la feina per a refugiats.