Adolfo Blanco, fundador A Contracorriente Films
Adolfo Blanco, soci fundador de A Contracorriente Films, propietària dels Cinemes Verdi.

El propietari dels Verdi dóna entrada al capital risc

La gestora Suma Capital compra el 40% de la distribuïdora A Contracorriente Films, que obté així recursos per invertir en el desenvolupament de continguts

A Contracorriente Films, la distribuïdora cinematogràfica fundada per Adolfo Blanco a Barcelona el 2009, ha donat entrada al seu accionariat a Suma Capital amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement i situar la companyia entre les principals empreses independents de distribució de continguts audiovisuals d’Europa. Suma Capital ha adquirit una participació del 40% en la companyia, propietària dels Cinemes Verdi de Barcelona i dels Conde Duque de Madrid.

“Aquesta operació suposa un pas important per a A Contracorriente Films, dins del nostre objectiu de seguir acostant al públic, allà on sigui, pel·lícules de qualitat per a majories”, afirma Adolfo Blanco, conseller delegat del grup. Amb una facturació de 26 milions d’euros el 2019, la principal distribuïdora independent espanyola va veure reduir el 2020 en un 23% les seves vendes pel tancament de les sales de cinema per la pandèmia, encara que va aconseguir mantenir bona part dels ingressos gràcies al fet que s’ha disparat el consum de pel·lícules a través de les plataformes de streaming, que són també clients de l’empresa. El catàleg d’A Contracorriente Films inclou més de 1.500 pel·lícules i sèries.

En un progressiu procés de verticalització del seu negoci, a més d’entrar en exhibició, A Contracorriente Films s’ha introduït també en el sector de la producció cinematogràfica, cosa que li permet assegurar-se els drets de distribució de films com La Librería, d’Isabel Coixet.

L’entrada de Suma Capital s’ha realitzat tant mitjançant la compra d’accions a socis minoritaris que surten de l’empresa com mitjançant una ampliació de capital que injecta nous recursos en el grup per finançar els seus projectes de creixement. Adolfo Blanco, la seva germana, Amalia, i altres membres de l’equip directiu mantenen el control accionarial.

Coincidint amb la pandèmia, A Contracorriente i els Cinemes Verdi han llançat diverses iniciatives per diversificar les seves fonts d’ingressos i allargar la vida de les pel·lícules. Així, el grup s’ha aliat amb Samsung per llançar dos canals de televisió que estan disponibles en tots els televisors intel·ligents o amb connexió a Internet de la marca coreana d’electrònica de consum. A més, els Verdi van saltar a Internet amb el llançament de Sala Virtual de Cinema, una plataforma de pagament per pel·lícula que permet allargar el període d’exhibició dels films quan es retiren de la cartellera i a la qual es pot adherir qualsevol sala de cinema d’Espanya.

Amb seu a Barcelona, ​​Suma Capital és una firma de capital risc liderada per Enrique Tombas, David Arroyo i Pablo de Muller que actualment es troba en fase d’inversió del fons SC Growth Fund II. A Contracorriente Films es converteix en la tercera participada d’aquest vehicle després d’entrar en el capital de la plataforma basca de cursos de formació Implika i de l’empresa barcelonina de software per a l’anàlisi de vídeo en línia Npaw (Nice People at Work).