Acaben de començar els treballs per a la reobertura del restaurant barceloní. ©TNBP

El restaurant Tickets passarà a anomenar-se Teatro

El nou propietari, Manuel Lao, preveu reobrir al març l'emblemàtic establiment del Paral·lel i inaugurarà també en el mateix local una cocteleria sota la marca Backstage

Després de molts mesos tancat i barrat, ja es torna a detectar activitat dins del restaurant Tickets de Barcelona. Tot i que de manera tímida, al local comencen a veure’s empleats que preparen la reobertura de l’establiment després que hagi estat adquirit per l’empresari Manuel Lao Hernández, fundador i expropietari del grup de joc i lleure Cirsa.

Tal com ja va explicar The New Barcelona Post, Lao preveu reobrir el Tickets el proper mes de març, però no ho pot fer sota aquesta marca, perquè és propietat d’Albert Adrià, que no està involucrat en el projecte en aquesta nova etapa. El nom triat per a la reinauguració del restaurant és Teatro, en homenatge a l’Avinguda Paral·lel, segons han confirmat fonts properes al nou propietari, que ultima el fitxatge d’un xef perquè lideri l’establiment.

Un altre dels objectius de Lao és recuperar la cocteleria que va acompanyar Tickets durant els seus primers anys i que el 2014 va acabar transformant-se en La Dolça, un espai dins del restaurant destinat a les postres. Així, l’antiga Cocteleria 41ºExperience renaixerà sota la marca Backstage, que tindrà el seu propi accés des del Paral·lel.

L’obertura del nou restaurant Teatro i de la cocteleria Backstage arriba després que Lao hagi rescatat del concurs de creditors un grup de restaurants que van suspendre pagaments a conseqüència de la pandèmia i els elevats deutes que arrossegaven. Després de posar sobre la taula al voltant de 2,5 milions d’euros, l’empresari es va adjudicar en seu judicial un paquet d’actius que, a més del restaurant Tickets, inclou també els restaurants Rías de Galicia, Espai Kru, Casa de Tapas Cañota i Pakta. Es tracta dels principals establiments que integraven el Grupo Iglesias, un dels més importants del sector de la restauració a Barcelona i que era soci de referència d’Albert Adrià al ja desaparegut grup elBarri, que tenia en el Tickets la seva principal locomotora. La compra d’aquests establiments permet salvar 63 llocs de treball.

El Tickets, que el 2019 era el vintè millor restaurant del món segons el prestigiós rànquing The World‘s 50 Best Restaurants, va obrir el 2010 de la mà d’Albert Adrià, que va gestar en aquest local una autèntica escola de referència internacional i l’anomenat “estil de tapeig contemporani”. Ara, el local renaixerà sota la marca Teatro amb l’objectiu que continuï sent un restaurant espectacular i de màxima categoria a Barcelona.

Tickets restautant
Albert Adrià va obrir Tickets el 2010 i el va convertir en un dels millors restaurants del món. ©TNBP

“Aquests restaurants són un referent per a la ciutat i no es podien perdre”, va justificar al desembre un portaveu de Manuel Lao, que va afegir que l’empresari ha realitzat la inversió a títol individual —al marge del seu grup inversor, Nortia— per contribuir a preservar al màxim el llegat de Tickets i dels grups elBarri i Iglesias i recuperar l’esplendor gastronòmica que ha viscut els darrers deu anys l’eix Paral·lel-carrer Lleida.

El nou propietari treballa també a la reobertura del Pakta, mentre que la cèlebre marisqueria Rías de Galicia i la Casa de Tapes Cañota funcionen amb total normalitat.

A la dreta, el local que ocuparà la nova cocteleria Backstage, al Paral·lel. ©TNBP
Tags from the story