L'immoble llogat per Eada al carrer Provença.

Eada creix amb un segon campus a l’antiga seu de Crédito y Caución a l’Eixample

L'escola de negocis lloga un edifici de nou plantes i 4.200 metres quadrats al grup Catalana Occidente, que acaba de remodelar íntegrament l'immoble, situat al carrer Provença amb Aribau

Decisió estratègica d’Eada per fer front al seu creixement. L’escola de negocis barcelonina posarà en marxa el 2023 un segon campus al bell mig de l’Eixample, en un edifici de nou plantes i una superfície de 4.200 metres quadrats que ha llogat íntegrament i que pertany al Grup Catalana Occidente.

Concretament, el nou aulari d’Eada s’ubicarà al carrer Provença número 216, entre Aribau i Muntaner, no gaire lluny de la seva seu principal, situada a només tres illes, a Aragó amb Muntaner. Es tracta de l’antiga seu a Barcelona de l’asseguradora Crédito y Caución, empresa del grup Catalana Occidente que el 2018 va anunciar el trasllat a unes noves oficines situades al districte 22@.

L’immoble, que fa cantonada, ha estat completament rehabilitat pel grup assegurador controlat per la família Serra durant la pandèmia i ara llueix una nova façana exterior que està en sintonia amb l’estètica de la seu central d’Eada a Aragó, que també va ser remodelada totalment i que es va inaugurar el novembre del 2019. Per a Eada era molt important que el seu nou campus s’ubiqués també al centre de Barcelona, ​​segons explica el president del patronat de l’escola de negocis, Koke Pursals: “el lloguer d’aquest edifici obeeix a l’expansió de l’escola i, sobretot, a la valoració que sempre han tingut els nostres participants pel que fa a la ubicació del campus al centre de la ciutat”.

Eada necessitava disposar de més espai després de posar en marxa una nova titulació, el Global Bachelor of Business Administration (GBBA), que ha llançat en aliança amb l’escola francesa Skema i que comença al setembre, amb un 90% d’alumnes internacionals procedents de 23 països. El cost anual del màster és de 14.500 euros.

Segons Eada, aquest nou campus estarà destinat als estudiants de grau i entrarà en funcionament el 2023 coincidint amb la creació d’un segon grau en tecnologia. El centre acadèmic executarà una inversió d’un milió d’euros per condicionar l’interior de l’immoble a les seves necessitats. Eada també té un campus fora de Barcelona, ​​a Collbató, on disposa de 9.000 metres quadrats per a cursos de desenvolupament d’habilitats directives. En el curs 2021-2022, acabat de finalitzar, han passat pels diferents programes de l’escola de negocis 5.500 participants.

Edifici principal d’Eada, al carrer Aragó de Barcelona.

Tot i la contínua expansió del districte 22@, cada cop hi ha més demanda d’oficines de qualitat al centre de la ciutat, un fenomen que s’ha accelerat a conseqüència de la pandèmia. Així, els propietaris d’edificis d’oficines desfasats aposten fermament ara per invertir en la seva remodelació i adaptar-los als nous estàndards d’eficiència energètica i sostenibilitat. Les limitacions a l’obertura de nous hotels també propicien aquest fenomen. El 2021, l’oferta d’espais de treball a les zones més cèntriques de la ciutat es va incrementar en 12.000 metres quadrats, una xifra que no es registrava des del 2015. Es preveu que en tres anys, el centre de Barcelona guanyarà 100.000 metres quadrats més d’oficines.

“El centre de Barcelona està sent molt demandat per facilitar el model de treball híbrid gràcies a la proximitat a la resta de districtes de la ciutat i la bona connexió amb els municipis de l’àrea metropolitana”, explica Natàlia Tost, sòcia de Cushman & Wakefield a Barcelona Segons l’experta, “cada vegada és més comú” que companyies i entitats de tots els sectors, com Eada, elegeixin un “edifici urban friendly” per fer front al seu creixement. Aquest edifici serà clau per al creixement d’Eada, ja que cobreix totes les necessitats del talent actual, a més d’estar al 100% alineat amb les polítiques d’ESG, factors que converteixen una companyia en sostenible a través del seu compromís social, ambiental i de bon govern”, apunta Tost, que ha intermediat l’operació de lloguer.

La superfície de 4.200 m² del nou campus de Provença és gairebé equiparable en mida al complex d’Aragó (4.500 m²). Està distribuïda entre nou plantes, amb dues terrasses i un pati interior amb zones enjardinades. L’immoble també disposa de pàrquing, amb totes les places dotades de carregadors elèctrics.