Edició 2020 de l'ISE a Amsterdam.

La fira audiovisual més gran del món manté la data d’aterratge a Barcelona

L'ISE arribarà a la capital catalana el proper mes de juny després d'acomiadar-se d'Amsterdam. Preveu una edició reduïda, amb programació presencial i virtual, en línia amb el que esperen els organitzadors del MWC, l'esdeveniment més gran que se celebra als recintes de Fira de Barcelona.

L’Integrated Systems Europe (ISE), la fira de la indústria audiovisual més gran del món, acaba de confirmar que manté la seva data d’aterratge a Barcelona, de l’1 al 4 de juny, després que també ho hagin fet altres salons com el Mobile World Congress (MWC) i l’Automobile Barcelona. El director executiu de l’ISE, Mike Blackman, assegura que serà possible celebrar un congrés presencial a Barcelona el mes de juny gràcies a l’arribada de les vacunes i la seva incidència en la reducció de casos de covid-19. S’espera que tingui una assistència més baixa que en edicions anteriors, quan se situava al voltant dels 80.000 congressistes.

Malgrat l’aposta de l’ISE per fer una edició presencial, premiant els expositors que vinguin a Barcelona, la fira oferirà una programació digital per als congressistes que no es puguin desplaçar. També contempla la possibilitat de fer petits esdeveniments locals a Alemanya, Països Baixos i Regne Unit, els tres principals països d’origen dels assistents a aquesta fira. Així mateix, els organitzadors de l’ISE permetran la cancel·lació sense penalització d’expositors en els pròxims dies o rebaixar el seu grau de participació, adaptant-se a les diferents necessitats que puguin anar tenint les empreses assistents.

Si res canvia, juny i juliol seran mesos intensos als recintes de Fira de Barcelona, després d’una llarga temporada de paràlisi de l’activitat firal, amb petits parèntesis com el Saló de l’Ocupació i el BizBarcelona. Aquests esdeveniments, més orientats al públic local, han servit per començar a provar noves mesures per garantir la seguretat als congressos, amb presa de temperatura abans d’entrar al recinte, recorreguts d’un únic sentit, mampares per protegir els expositors i gel hidroalcohòlic per totes bandes. Després d’aquests dos salons l’octubre de l’any passat, el primer saló que arribarà aquest estiu serà l’ISE i després vindran el MWC i l’Automobile Barcelona.

El Mobile va exposar fa unes setmanes que treballa “incansablement” per tenir-ho tot a punt per a l’edició d’aquest any, del 28 de juny a l’1 de juliol, que serà diferent de les anteriors edicions, sense la imatge dels milers de congressistes lluint les seves acreditacions per la ciutat i en un format més reduït, que barrejarà l’experiència presencial amb la virtual. Així mateix, Fira de Barcelona va anunciar la setmana passada que l’Automobile Barcelona celebrarà la seva 41 edició del 8 al 18 de juliol.