Els membres del patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb el nou director, a la dreta.

Francesc Fajula, nou director general de la Fundació Mobile World Capital

El Patronat de l'ens públicoprivat, que treballa per impulsar la transformació digital de la societat, ha aprobat el relleu a l'entitat que ha dirigit Carles Grau des del 2017

El patronat de la Fundació Mobile World Capital ha nomenat aquest dilluns Francesc Fajula com a nou director general de l’entitat, en substitució de Carles Grau, que ha ostentat el càrrec des del 2017.

L’executiu ha desenvolupat la seva última etapa professional com a director general de Serveis Financers a Dominion Global, companyia basca de tecnologia i enginyeria que lidera Mikel Barandiaran i que va sorgir de CIE Automotive. Francesc Fajula s’incorpora a la Fundació Mobile World Capital amb l’objectiu “d’impulsar una nova etapa”, coincidint amb la celebració del desè aniversari de la fundació i en un context en el qual la tecnologia i la digitalització estan jugant un paper cada vegada més rellevant en la vida de les persones.

La Fundació Mobile World Capital ha destacat “l’àmplia experiència” de Fajula en el món digital, l’emprenedoria, la innovació, les empreses internacionals i el talent jove.

L’executiu Francesc Fajula. ©Linkedin.com

Francesc Fajula és un dels pioners de la indústria digital a Espanya i Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria professional ha assumit responsabilitats a diverses corporacions empresarials. En concret, ha estat director de E-Commerce de Terra; director general de la Fundació Banesto i director d’Innovació i Estratègia Digital en el Grup Santander amb el desenvolupament de programes d’emprenedors i creant una acceleradora a San Francisco. També ha estat director de Transformació Digital i Innovació en el Banc Sabadell.

Fajula és llicenciat en Enginyeria Superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, MBA per Esade i ha cursat estudis superiors a l’IESE, Stanford School of Business i Harvard Business School.

La Fundació va anunciar el mes d’abril passat la seva intenció de rellevar Carles Grau en la direcció general, encara que fins ara ha mantingut les seves funcions. En una reunió celebrada aquest dilluns, el patronat ha agraït la labor i els èxits aconseguits per Grau, que col·laborarà en el traspàs al nou director, que assumirà el càrrec en les properes setmanes.