La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, i la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Maria Matilde Villarroya Martínez, han valorat la contribució de l’esdeveniment BNEW – Barcelona New Economy Week en la recerca de noves oportunitats en el sí de la nova economia.
Cunillera i Villarroya han coincidit en la defensa i importància de la col·laboració publicoprivada per “afrontar els reptes de futur que la pandèmia del coronavirus no ha fet més que accelerar”, ha manifestat Cunillera. De la mateixa manera, han destacat la històrica oportunitat que ofereixen els recursos dels fons europeus Next Generation per sortir de la crisis de la millor manera possible, és a dir, dibuixant un model d’economia molt més resilient. En aquest sentit, Villarroya també ha destacat el paper de “la col·laboració entre les administracions com a fonamental per aconseguir que els fons europeus arribin a totes les institucions, organitzacions i empreses que tinguin el propòsit de transformar l’economia donant resposta a les necessitats del futur”. Per a Cunillera, també és primordial que el treball del Govern central per canalitzar els fons europeus s’està fent de manera que se’n puguin beneficiar totes les empreses, indistintament de la seva dimensió empresarial.
La delegada del Govern central a Catalunya i la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat han fet aquestes declaracions durant la seva participació a l’acte d’inauguració de la segona edició de BNEW que, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha arrencat aquest dimarts 5 d’octubre i tindrà lloc a Barcelona fins al 8 d’octubre.
En les seves intervencions, Cunillera i Villarroya han posat en valor les aportacions d’esdeveniments com BNEW per a la nova economia “com a un fòrum de diàleg i de discussió on apareixen idees innovadores, que contribueixen al futur de l’economia en general”, ha puntualitzat Villarroya.
La secretària d’Afers Econòmics del Departament d’Economia també ha assegurat que Catalunya i Barcelona “poden contribuir” a la reactivació econòmica i ha parlat de transformar el sistema econòmic cap a una economia social i justa, que respecti el medi ambient i l’entorn mitjançant la col·laboració entre administracions. “Catalunya, Barcelona, estan molt ben posicionades”, ha reblat.
Les administracions consideren BNEW “un fòrum de diàleg i de discussió on apareixen idees innovadores, que contribueixen al futur de l’economia en general”
El paper de Barcelona com a capital de la nova economia ha estat també un dels aspectes tractats pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Ha defensat que “Barcelona sempre ha tingut una vocació de lideratge que ha quedat reforçada després de la crisi del coronavirus”. Collboni ha fet una crida als inversors perquè vinguin a la ciutat que, segons ell, està preparada per acollir-los i, també com Cunillera i Villarroya, ha apel·lat a la “complicitat” entre sector públic i privat i a compartir el lideratge de la capital catalana amb altres ciutats de món.
L’Ajuntament de Barcelona fa una crida als inversors perquè tinguin en compte les oportunitats que els ofereix la ciutat
Unes reflexions a les que s’ha sumat, en el seu torn de paraula, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, per qui la celebració de BNEW “impregna la ciutat de noves oportunitats”, en què es demostra com “el talent és el principal capital que necessita la nova economia”. Navarro ha manifestat que la Barcelona New Economy Week, sempre en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), va demostrar des de la seva primera edició que els àmbits d’actuació, i de debat i anàlisis, ja no són sectorials sinó que tots estan interrelacionats i “aquesta és la manera com s’han d’abordar i, per tant, la manera com es tractaran en la multitud de sessions que es duran a terme a BNEW 2021”.
El certamen —que els seus organitzadors no volen qualificar de firal sinó d’esdeveniment global— comptarà amb la participació de 800 speakers internacionals, amb 200 sessions de debat i 240 hores de continguts a l’entorn de deu àmbits —sostenibilitat, ciència, mobilitat, talent, ciutat, logística, immobiliària, comerç electrònic, indústria digital i zones econòmiques—. El nombre d’assistents s’ha elevat aquest any fins a les 12.000 empreses.