Hac Te
Els vídeos es poden veure a 'The New Barcelona Post' i el canal de YouTube d’Hac Te.

Hac Te analitza l’art digital en un nou capítol de la sèrie ‘Art + Ciència + Tecnologia’

La tercera càpsula també tracta la capitalitat de Barcelona en aquesta disciplina

Tercer capítol de la sèrie d’audiovisuals que el hub Hac Te ha realitzat en col·laboració amb The New Barcelona Post. En les càpsules que configuren Art+Ciència+Tecnologia, creadors, investigadors, comissaris, docents i emprenedors reflexionen sobre les sinergies entre les tres disciplines que configuren aquesta aliança impulsada per una desena d’institucions catalanes per posicionar la capital catalana com un pol de referència en artech.

Les càpsules es poden veure al canal de YouTube d’Hac Te i també en aquesta secció que hem obert al del The New Barcelona Post. Publicades cada dimecres, la sèrie tracta cada setmana una temàtica per aprofundir en aquests vincles. Des de les col·laboracions entre artistes, científics i tecnòlegs, fins a la manera en què ens afrontem a reptes transdisciplinars. També es valora l’ecosistema d’art digital a Catalunya i l’impacte social i econòmic de la cultura digital.

Els vídeos compten amb la participació dels socis d’Hac Te: la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Eina – Centre Universitari de Disseny i Art, Hangar – Centre de producció i recerca artística, TheNewArtFoundation, Sónar, Fira Barcelona, Tech Barcelona, l’Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Aquesta setmana, s’analitza i clarifica el concepte d’art digital i la posició de Barcelona en aquesta disciplina. Hi participen la professora de la UOC Irma Vilà; l’artista resident Pedro Torres; l’artista i professor de la UOC Joan Soler-Adillon; el tècnic del Lab de soft/hardware d’Hangar Miguel Ángel de Heras, i el director de la NewArtFoundation, Vicente Matallana.

Després del capítol d’aquest dimecres, en quedarà pendent un més. El quart vídeo, que es publicarà el 10 de maig, parla sobre l’impacte econòmic i social de la cultura digital a Catalunya. El primer reflexiona sobre la necessitat de donar respostes transversals des dels camps de les arts, la ciència i la tecnologia a reptes contemporanis tan complexos com el canvi climàtic o la transformació digital, mentre que el segon analitza les col·laboracions entre les tres disciplines implicades.