housfy botiga barcelona
Housfy tindrà quatre botigues operatives entre Barcelona i Madrid a finals d'aquest any.

Housfy serà un negoci híbrid després d’obrir la primera botiga a Barcelona

El portal immobiliari s'acostarà al client perquè conegui tots els seus serveis amb una xarxa de vint botigues a Espanya, on invertirà 10 milions d'euros en els propers tres anys

Housfy, la plataforma digital de serveis immobiliaris i de la llar, vol que els usuaris coneguin completament l’amalgama de prestacions que ofereix i “res millor” que posar al seu abast l’atenció presencial en una nova xarxa de botigues. Per començar, a Barcelona –a l’esquerra de l’Eixample– ha obert la primera Home Store de les vint que espera tenir en tres anys, repartides per Espanya.

L’expansió de la xarxa suposa una inversió de 10 milions d’euros fins a finals de 2024, segons ha anunciat el fundador de la companyia Albert Bosch, que ha manifestat sense gaire concreció que durant el primer semestre d’aquest any portaran a terme una nova ronda de finançament que, “atesa la mida de la firma creiem que despertarà l’interès dels fons internacionals”.

Els pronòstics empresarials de Bosch apunten a multiplicar per tres el negoci, passant dels 15 milions d’euros de tancament del 2021, als 45 milions d’euros previstos per a aquest any, en què també esperen entrar en números verds.

Albert Bosch Housfy
El conseller delegat i fundador de Housfy, Albert Bosch.

A finals del 2022, Housfy espera operar amb tres botigues a Barcelona i una a Madrid –que obrirà pròximament al barri de Chamartín–. Posteriorment vindran les àrees metropolitanes de les dues capitals i les ciutats de València, Màlaga i Sevilla.

Amb les primeres obertures aquest any, la plantilla del grup passarà de les 290 persones actuals a unes 550 al desembre. Però per a la gestió conjunta de la xarxa i els nous serveis en què treballa, el portal immobiliari contractarà 500 persones els propers tres anys.

El fundador de Housfy confia en que el nou model híbrid incrementi el negoci significativament “perquè els usuaris ens coneixeran per tots els serveis que prestem, no només com un portal de compravenda d’habitatges”. “No som una agència immobiliària, explica, sinó una plataforma integral que ajuda el propietari i cobreix tot el cicle de vida d’un habitatge quan és al mercat”.

Per això la gamma de prestacions que té actualment Housfy abasta des de la compravenda, el lloguer, les assegurances de la llar, la gestió dels subministraments bàsics o l’adquisició d’immobles per a la seva posterior reforma i venda.

housfy botiga barcelona
L’atenció presencial permetrà que l’usuari coneixi la gamma completa de prestacions del portal immobiliari.