Integra Therapeutics Marc Guell i Avencia Sánchez-Mejías
Els doctors Marc Güell i Avencia Sánchez-Mejías, cofundadors d'Integra Therapeutics.

Integra Therapeutics capta 1,5 milions per aprofundir en l’escriptura de gens

La companyia biotecnològica, referent en escriptura genètica d’última generació, ha incorporat recentment al professor George Church, pioner en l'edició del genoma humà, en el consell científic assessor de l'empresa

Integra Therapeutics, una empresa biotecnològica que crea eines d’escriptura de gens d’última generació, ha tancat una ronda d’inversió d’1,5 milions d’euros amb la gestora de capital risc Columbus Venture Partners.

La inversió de l’empresa espanyola de capital risc Columbus s’ha fet a través del seu tercer fons, Columbus Life Science Fund III FCR, presentat el 2021 i dotat amb 120 milions d’euros. Fruit d’aquesta operació, el soci director de la gestora, Damià Tormo, s’incorporarà a la junta directiva d’Integra Therapeutics.

Els recursos financers completen la ronda seed de la biotecnològica catalana, que ha obtingut un total de 6 milions d’euros, després d’aixecar 4,5 milions el desembre del passat any amb la inversió de capital provinent dels inversores internacionals AdBio Partners, Invivo Capital i Takeda Ventures.

L’interès de Columbus en Integra Therapeutics respon al valor de “la seva excel·lència procedent de la universitat”, segons Damià Tormo, que afegeix que la companyia “està cridada a ser una de les biotecnològiques de referència mundial en escriptura genètica els propers anys”. Columbus té una llarga trajectòria en l’acompanyament d’empreses innovadores i ha contribuït amb les seves inversions al creixement de firmes exitoses com Viralgen, Askbio, PTS, Sanifit o Recovid, entre d’altres.

Integra Therapeutics obre una nova etapa de desenvolupament i innovació del prototip de la plataforma FiCAT, una les tecnologies d’escriptura de gens que permetrà solucionar les limitacions tècniques actuals de les teràpies gèniques (mida, precisió i estabilitat dels gens) i fer-les més eficients i segures per a la prevenció i tractament de malalties genètiques i oncològiques amb necessitats mèdiques no cobertes. En el desenvolupament de la plataforma FiCAT també s’inclou el procés de validació preclínica amb models in vivo i ex vivo, i gestionar el portafoli de patents entre 2022 i 2023.

El propòsit d’Integra Therapeutics és aconseguir teràpies gèniques més eficients i segures per als pacients “el més aviat possible”, reconeix la consellera de la companyia i cofundadora, Avencia Sánchez-Mejías. “Només en malalties rares, sabem que el 72% estan causades per defectes genètics i que la major part no disposen d’un tractament terapèutic eficaç”, explica.

Integra Therapeutics, cocreada pels doctors Marc Güell i Avencia Sánchez-Mejías, ha incorporat recentment al professor George Church, pioner en l’edició del genoma humà, al consell científic assessor de l’empresa. La biotecnològica es va fundar el 2020 com a spin-off de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té la seu al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Parc de recerca biomèdica
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. © Vicente Zambrano González