smart ports 2021
El certamen Smart Ports, en la seva darrere edició virtual, va comptar amb més de 6.000 espectadors únics i més de 20.000 visualitzacions de 94 països.

La fira Smart Ports tornarà a la presencialitat aquest any

La quarta edició debatrà sobre ciberseguretat i innovació, amb la Copa Amèrica de Vela 2024 també com a eix vertebrador de l’esdeveniment, liderat pel Port de Barcelona en el marc de la Smart City Expo

Tots els temes d’actualitat del sector de la gestió portuària i de la logística centraran el programa de la quarta edició de la fira Smart Ports: Piers of the future, organitzada pel Port de Barcelona, que torna a Barcelona aquest any de manera presencial.

La ciberseguretat, el potencial dels recursos marins o les tecnologies emergents en el sector portuari i les fonts de finançament seran alguns dels eixos vertebradors d’una cita que tindrà molt present la capitalitat de Barcelona, el 2024, amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela.

El certamen tindrà lloc durant els dies 15, 16 i 17 de novembre, coincidint amb la fira Smart City Expo World Congress, amb la participació dels ports més innovadors del món: Anvers-Bruges (Bèlgica), Busán (Corea del Sud), Hamburg (Alemanya), Los Angeles (Estats Units), Mont-real (Canadà) i Rotterdam (Països Baixos). Els seus màxims representants debatran entorn dels reptes que té el sector, des de les disrupcions que estan afectant les cadenes de subministrament a nivell mundial fins a els esforços dels ports cap a la descarbonització i la cerca de combustibles alternatius.

En conjunt, tots els experts que participaran a les jornades aportaran punts de vista innovadors al concepte del smart port desenvolupat en anteriors edicions, al mateix temps que es contextualitza en el marc de les ciutats intel·ligents, protagonistes de la Smart City Expo.

Després de l’èxit de les dues últimes edicions que es van haver de fer online per la pandèmia, que van reunir 6.000 espectadors únics i van registrar més de 20.000 visualitzacions en 94 països, el Port de Barcelona ha optat enguany per una versió híbrida del certamen (presencial i online). Per això, facilitarà que les sesions es puguin seguir en streaming, a través del portal smartports.tv.