Scopley
LA MULTINACIONAL CALIFORNIANA SCOPELY S'HA UBICAT AL BARRI DE SARRIÀ-SANT GERVASI.

La firma de videojocs Scopely culmina la compra de la catalana Omnidrone

La multinacional absorbeix l'estudi de desenvolupament de videojocs on ja va invertir el 2018 i que compta amb uns 120 treballadors a Barcelona

Scopely, una multinacional nord-americana del sector dels videojocs per a mòbils que ja porta uns anys establerta a Espanya, absorbeix l’estudi barceloní de desenvolupament de videojocs Omnidrone, on ja va invertir per primera vegada el 2018, i que compta amb uns 120 treballadors a les oficines de la Via Laietana de la capital catalana.

La californiana Scopely es reforça amb aquesta adquisició al mercat espanyol, on ja compta amb un equip de 700 treballadors ubicats a les múltiples oficines del grup a Barcelona i Sevilla, que sumen més de 8.000 metres quadrats. La seva expansió ha estat bàsicament inorgànica, amb la incorporació d’empreses locals.

A Barcelona ja disposava de l’estudi d’Scopely Parallel, que crea i opera en viu els jocs Yahtzee With Buddies i Scrabble GO, i un equip de GSN Games —una divisió de Game Show Network subsidiària de Sony Pictures Entertainment—, que treballa en jocs i tecnologia. Mentre, a Sevilla s’ubica l’estudi de Scopely Genjoy, que treballa en diversos projectes de jocs casuals.

Omnidrone està especialitzada en experiències de joc midcore altament socials. El seu cofundador i director executiu Gerard Fernández explica que “com a soci de Scopely, des de fa temps Omnidrone està impressionat pel creixement i èxit de la companyia en assolir una escala global i establir al mateix temps nous estàndards a la indústria en gèneres de jocs“. “Scopely és una llar col·laborativa que acull gran talent en la creació de jocs”, afegeix.

En la nova estructura de la companyia, Fernández continuarà supervisant l’estudi Omnidrone dins de la divisió d’estratègia MMO d’Scopely. Aquesta multinacional acull equips de múltiples especialitats com enginyeria, anàlisi de dades i analítica, serveis creatius i atenció al client, entre d’altres. Amb l’anunci de la compra d’Omnidrone també ha comunicat que té previst contractar un centenar de professionals més a Espanya, com artistes i animadors 3D, artistes tècnics, enginyers de la plataforma Playgami o enginyers de desenvolupament.

Anteriorment a Omnidrone, Gerard Fernández va cofundar Microjocs, una de les primeres empreses de creació i distribució de jocs per a mòbils a Espanya. Microjocs va ser adquirida per Digital Chocolate i posteriorment per Ubisoft.

Scopely
El desenvolupador de videojocs dona feina a 700 persones a Espanya.