El Dr. Jaume Mora, director científic del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

La Nit del Talent premia al Dr. Jaume Mora per la seva contribució al càncer infantil

La recaptació de l'esdeveniment solidari que se celebra aquest dimarts a la Sala Luz de Gas es destinarà a l'Associació Anita

La Sala Luz de Gas acull aquest dimarts, 9 de maig, la novena edició de La Nit del Talent, organitzada per la Fundació Impulsa Talentum i que es consolida com un dels esdeveniments solidaris amb emprenedors de referència a Catalunya. Enguany, es reconeixerà la tasca del Dr. Jaume Mora, director científic de l’àrea d’Oncologia i Hematologia i director del laboratori de tumors del desenvolupament de l’Hospital de Sant Joan de Déu per la seva “contribució” decidida a la investigació del càncer infantil.

Mora rebrà el Talent Award Social Talent 2023 per haver “aconseguit posar les bases per al tractament de molts infants” d’aquest hospital de referència barceloní. Aquest guardó distingeix a les persones amb més talent de la comunitat emprenedora i, aquest any, l’encarregat d’entregar-lo serà l’empresari i col·leccionista Tatxo Benet, premi d’honor de Mecenatge 2022.

En una recent entrevista publicada per The New Barcelona Post, el Dr. Mora explicava que l’objectiu del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona és “arribar a curar el 85% de tots els càncers infantils en els pròxims 10 anys”. Aquest centre pioner, inaugurat l’any 2022, respon a la necessitat de diferenciar les investigacions del càncer d’adults de les teràpies necessàries per lluitar contra els càncers infantils. “El càncer infantil requereix una recerca pròpia i investigadors específics. Els investigadors del càncer de l’envelliment són molt prominents, oncòlegs de fama mundial, però no ens aporten les solucions necessàries per als nostres pacients. Cal investigació específica, dedicació especial per aquests tumors”, explicava Mora.

La Nit del Talent destinarà tota la recaptació a l’Associació Anita, dedicada a ajudar els infants i els adolescents amb càncer. Aquesta entitat recapta fons des del 2014 per investigar, de la mà de l’Hospital Sant Joan de Déu, el tumor de cèl·lules germinals infantils i finança programes innovadors dins de la unitat de cures pal·liatives pediàtriques.

Aquesta jornada solidària comptarà amb actuacions, monòlegs i música en viu per a la comunitat emprenedora de Barcelona. La gala serà presentada per Bibiana Ballbè i comptarà amb la participació de persones conegudes de la societat civil, com Asha Miró. Entre els artistes ja confirmats es troben Hotel Cochambre, Predicador JJ Bolton –Grup de l’emprenedor Josep Coll i que ha dedicat tota la gira amb el seu grup per donar suport a l’Associació Anita− i Toni Cayena, que amenitzaran la segona part de la vetllada, dedicada al món de la música.

La recaptació es farà mitjançant la venda d’entrades —amb un cost de 25 euros cadascuna—, les aportacions d’empreses i particulars. També hi ha disponibles entrades de Fila Zero per a aquells que vulguin col·laborar amb el projecte però no puguin assistir a la gala. Entre altres, col·laboren amb la iniciativa Noel, Benfumat, Semon, Torrons Vicens, Oller del Mas i institucions com Tech Barcelona, Fundació Albert Bosch, Barcelona Centre Universitari, The New Barcelona Post, o Barcelona Health Hub.