La vista panoràmica que s'albira des de l'hotel de Rambla Catalunya.

La Salle Investment compra l’Hotel Calderón a NH per 125 milions

El fons signa un contracte de lloguer per 20 anys amb la cadena prorrogable fins a 60 anys. L'establiment cinc estrelles va ser totalment reformat el 2017 i suma 255 habitacions.

Segona transacció immobiliària per més de cent milions d’euros que es tanca aquesta setmana a Barcelona. Després de la venda de la Torre Esteve per part d’Iberdrola Immobiliària al fons alemany KGAL, ara ha estat el grup NH qui ha anunciat la venda del seu hotel més emblemàtic a la capital catalana, l’NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón.

La cadena ha traspassat l’establiment cinc estrelles de Rambla Catalunya al fons internacional LaSalle Investment Management, que ha pagat 125,5 milions d’euros. Amb seu central a Chicago, aquest grup inversor ha signat amb NH un contracte de lloguer per 20 anys amb l’opció d’exercitar dues pròrrogues per 20 anys més cadascuna, un tipus d’operació que en l’argot del sector es denomina sale & leaseback.

NH va reformar íntegrament l’Hotel Calderón el 2017, amb una inversió de més d’onze milions d’euros. Ara fa caixa, ja que després del pagament d’impostos ingressarà 113 milions d’euros nets. A més, la desinversió li generarà una plusvàlua de 46,7 milions en el seu compte de resultats. Segons la cadena, amb aquesta operació s’acostarà al seu objectiu de rotar actius per 200 milions aquest any, un import que preveu destinar a reduir el seu deute i a reforçar la liquiditat en un moment en què el sector turístic encara no ha aconseguit sortir de la crisi. Així, també s’ha posat a la venda l’NH Collection Eurobuilding de Madrid. El 2020, els ingressos de NH van disminuir un 68,6%, fins als 540 milions d’euros, enfront dels 1.718 milions comptabilitzats l’any 2019. L’objectiu del grup que dirigeix ​​Ramon Aragonés és recuperar el nivell d’ingressos precovid el 2024

NH Calderón
L’hotel va guanyar una estrella després de la reforma que va culminar el 2017.

L’NH Collection Gran Hotel Calderón disposa de 255 habitacions repartides en onze plantes, coronades per una terrassa amb piscina que ofereix grans vistes panoràmiques de la ciutat. Amb la reforma culminada el 2017, l’hotel va elevar la seva categoria de quatre a cinc estrelles i es va convertir en el vaixell insígnia de NH a Barcelona. L’establiment s’ubica al solar que ocupava l’antic Teatre Calderón de Rambla Catalunya, en el qual van debutar artistes com Concha Velasco.

Fundat a Pamplona el 1978, el grup NH opera més de 350 hotels i actualment és propietat del grup tailandès Minor Hotels, que el 2018 va elevar al 94% la seva participació en la cadena després de llançar una oferta pública d’adquisició (OPA). La unió de NH amb Minor ha creat un conglomerat amb presència a 50 països i més de 500 hotels sota 8 marques.