Hugues Salord, CEO de SantéVet.
El conseller delegat de SantéVet, Hugues Salord.

L’asseguradora de mascotes SantéVet fixa a Barcelona el seu ‘hub’ digital per a Europa

L'empresa francesa d'assegurances sanitàries per a animals de companyia contractarà 70 persones a la capital catalana, per impulsar l'àrea de desenvolupament digital per a tot el grup

SantéVet, companyia francesa d’assegurances sanitàries per a animals de companyia, ha triat Barcelona per centralitzar la gestió de serveis digitals per a tot el grup a Europa. Per al desenvolupament és aquesta àrea, té previst reforçar la plantilla amb 70 professionals, fins al 2024.

Part de les noves contractacions, unes 30 persones, s’incorporaran els propers mesos a la plantilla actual de 20 professionals que treballen a l’oficina de la capital catalana, situada a l’Avinguda de la Catedral. El centre digital ha començat a caminar amb la incorporació de l’enginyer informàtic Domingo Nofre, com a responsable del departament tecnològic (Chief Technical Officer), un càrrec que amb anterioritat va exercir en companyies com Wefox i eDreams Odigeo. Els projectes es faran en coordinació amb l’àrea central que la companyia té a Lió.

Per completar l’equip, SantéVet cerca professionals digitals (product owners, scrum masters, engineering leads,…), però també assessors comercials i en màrqueting digital; una de les raons per les quals ha triat Barcelona, ​​“per estar a prop del talent”, assenyalen des de la companyia.

L’impuls del negoci a Espanya –on es va establir el 2017– té per objectiu assolir 100.000 nous assegurats en els propers dos anys, per consolidar-lo com a segon mercat després de França, i per davant d’Alemanya. El client de SantéVet és majoritàriament una família amb animals de companyia que desitja controlar el seu pressupost, però també “persones que arran de la covid i gràcies al teletreball han pogut realitzar el seu somni de tenir mascotes i volen protegir-les tan bé com sigui possible”, afegeixen les citades fonts.

El projecte tecnològic i de digitalització “democratitzarà la cura dels animals de companyia en benefici dels propietaris de mascotes i veterinaris”, mitjançant la millora de les solucions d’assegurances de salut per a mascotes que es renoven anualment i que cobreixen malalties, accidents i prevenció , com la desparasitació interna o externa, vacunes, pipetes o identificació amb microxip, amb el reemborsament de fins al 90% de les despeses.

aseguradora SantéVet
Professionals de SantéVet en una reunió de treball a les oficines de Lió.

SantéVet, especialitzada en proporcionar als propietaris de mascotes serveis innovadors i centrats en el consumidor, ofereix a Espanya una gamma d’assegurances sanitàries per a gossos i gats que podrà ampliar en funció de la demanda, atès que a França també assegura conills, fures, conillets d’índies, i fins i tot, lloros.

Centrada a Espanya a les pòlisses per a gossos i despeses, la firma no descarta ampliar les assegurances a un altre tipus d’animals

El pla de creixement de la companyia –que pertany al grup La Compagnie des Animaux– s’ha concretat després de rebre una injecció de 150 milions del seu accionista majoritari Columna Capital, que vol accelerar la seva expansió impulsant els seus serveis a Portugal, Itàlia , Països Baixos i Àustria i convertir-se el 2026 en el líder indiscutible del mercat europeu d’assegurances de salut animal amb més d’un milió d’animals assegurats, segons fonts de l’asseguradora. La companyia espera comptar el 2022 amb 300.000 assegurats i 100 milions d’euros de volum de negoci.

L’asseguradora, fundada el 2003 per Jérôme Salord, compta amb uns 300 empleats a la seu central de Lió, i oficines a Lille, Frankfurt i Barcelona. La firma crearà 500 nous llocs de treball a nivell internacional fins al 2026.

asseguradora SantéVet
L’asseguradora d’animals de companyia SantéVet comercialitza a Espanya pòlisses sanitàries per a gossos i gats. ©SantéVet.