Pasillo MWC 2022
El Mobile va tornar a la normalitat (amb mascareta) aquest any amb la seva primera gran edició postcoronavirus.

El MWC seguirà a Barcelona fins al 2030

El congrés tecnològic allarga el seu contracte amb la ciutat sis anys més després d'haver superat la crisi de la covid

S’esvaeixen els dubtes sobre el futur de l’esdeveniment internacional amb més impacte econòmic que s’organitza a Barcelona. El Mobile World Congress (MWC) ha ratificat el seu compromís amb la capital catalana ampliant el seu contracte de permanència fins a l’any 2030. “Barcelona és molt més que la ciutat on se celebra el MWC”, ha resumit John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l’entitat organitzadora del congrés tecnològic. “La ciutat està tan lligada amb el MWC que em resulta difícil pensar en un i no en l’altre”, ha afegit el director general de la GSMA, Mats Granryd.

Els organitzadors del Mobile posen així punt final a les múltiples i constants especulacions sobre la seva continuïtat a Barcelona. El contracte de la GSMA amb la ciutat tenia vigència fins a l’any 2024, després d’haver-lo ampliat un any amb la cancel·lació de 2020 davant la imminent arribada de la crisi del coronavirus. “Les circumstàncies globals recents han creat alguns dels desafiaments més difícils amb els quals ens hem enfrontat al MWC, i la força de la nostra associació amb els agents locals ha estat un element fonamental perquè poguéssim recuperar l’esdeveniment”, ha exposat Granryd. Aquest compromís compartit de tirar-lo endavant tot i l’aturada global es va traduir en una petita edició estiuenca el 2021, en la qual es va provar com organitzar esdeveniments massius complint estrictes protocols de seguretat, seguida del retorn a la pràctica normalitat d’enguany amb més de 60.000 assistents.

No ha estat un camí fàcil arribar fins aquí. Els anys previs a la pandèmia van estar marcats per la crisi política i el Mobile sempre es convertia en el millor escenari per evidenciar les discrepàncies. Però les facilitats que li ha posat Fira de Barcelona i les possibilitats de creixement previstes amb la seva ampliació han anat afermant un camí que va començar el 2006 i ha anat engrandint-se amb el pas dels anys. “No només hem fet créixer l’esdeveniment des que ens vam mudar a Barcelona, sinó que l’hem desenvolupat per incloure un ecosistema complet. L’hospitalitat i la gent de la ciutat i l’autèntica associació que experimentem en tots els nivells signifiquen que Barcelona és una part intrínseca del que la GSMA vol crear a través del MWC”, ha remarcat Hoffman.

Una de les evidències més palpables d’aquesta unió ha estat la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), que arriba enguany al seu desè aniversari i que, amb l’extensió del contracte, també allarga la seva permanència a la ciutat. “L’emoció que es genera entorn del MWC s’estén a través de la MWCapital. Aquestes activitats proporcionen un llegat per a les comunitats i ciutadans locals, regionals i nacionals. Estem encantats amb la decisió de GSMA de romandre a Barcelona”, ha assenyalat el president de Fira de Barcelona, Pau Relat. “Aquesta decisió consolida Barcelona com a capital mundial d’innovació tecnològica, per generar i captar talent digital, i fomentar l’humanisme tecnològic”, han agregat des de la fundació. Enmig d’aquesta renovació de les aliances, la MWCapital va substituir fa unes setmanes al seu conseller delegat, fent que Carlos Grau donés pas a Francesc Fajula i a una nova etapa.

Tags from the story