Parc de l'Alba Incasòl
Vista aèria del Parc de l'Alba, on està ubicat el Sincrotó Alba.

Panattoni invertirà 100 milions en el centre de dades més gran de Catalunya

La promotora nord-americana ubicarà un centre de processament, emmagatzematge i distribució de dades (CPD) al polígon Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès, on ha adquirit un terreny a l’Incasòl, de 68.000 metres quadrats, per uns 31 milions d’euros

La multinacional nord-americana de promoció de superfície industrial Panattoni ha anunciat que invertirà uns 100 milions d’euros en l’edificació del que preveu sigui el centre de processament de dades més gran de Catalunya. Per tirar endavant el projecte, ha adquirit a l’Incasòl una parcel·la d’uns 68.000 metres quadrats de sostre, per valor de 30,67 milions d’euros, al polígon Parc de l’Alba, de Cerdanyola del Vallès.

El projecte el va donar a conèixer aquest dimecres el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en l’acte de presentació del Parc de l’Alba a Cannes, on va participar en el MIPIM, la principal fira immobiliària internacional que s’està celebrant aquesta setmana.

Puigneró va destacar la importància de la ubicació d’aquest centre a Catalunya per al desenvolupament digital del territori, “convertint el Parc de l’Alba en el hub de Data Center més important del país”.

Panattoni té oficines a Barcelona des del 2020

La companyia Panattoni, que no ha donat detalls dels seus propòsits, està especialitzada en projectes industrials i logístics i va obrir oficines a Barcelona el 2020. D’aleshores ençà, a Catalunya ha tancat dues operacions. D’una banda, el passat mes de desembre, la compra de la base logística d’El Corte Inglés a la Bisbal del Penedès i, amb anterioritat, va adquirir una parcel·la de 47.000 metres quadrats a Castellbisbal per construir un polígon industrial que ubicarà una nau de crossdocking per a la distribució d’última milla.

L’Incasòl també ha tancat una segona operació al Parc de l’Alba, l’àrea industrial on està ubicat el Sincrotó Alba i molt proper al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat l’adjudicació a Impar Capital d’una parcel.la de 11.500 metres quadrats, per un import de 5,93 milions d’euros, on construirà una residència d’estudiants amb capacitat per a 357 places. L’empresa preveu invertir 5,93 milions d’euros en el que serà el seu primer centre a Catalunya.

La promotora madrilenya Impar Capital construirà una residencia d’estudiants

Impar Capital és una promotora madrilenya especialista en la promoció i consultoria d’inversió immobiliària enfocada en la promoció, construcció, adequació i desenvolupament d’habitatges i locals comercials en les millors zones d’Espanya i que a mitjans de 2021 va crear una gestora per invertir en residencies d’estudiants i logística.

Parc de l'alba Cerdanyola del Valles
El polígon industrial de Cerdanyola del Vallès el promou l’Incasòl.