Parc Científic de Barcelona
El Parc Científic de Barcelona està ubicat al Campus Diagonal de la UB.

El Parc Científic de Barcelona bat rècords en incorporació d’empreses

Suma un total de 25 companyies en poc més d'un any, que ocupen 1.500 metres quadrats destinats a oficines i laboratoris

El Parc Científic de Barcelona (PCB) ha captat durant el 2021 i els
dos primers mesos del 2022 un total de 25 empreses, una xifra rècord en la seva història i una mostra del dinamisme que viu el sector de les ciències de la salut a la capital catalana. Les noves companyies ocupen uns 1.500 metres quadrats destinats a oficines i laboratoris, i sumen més de 110 treballadors.

La inversió total per aconseguir adaptar els espais per l’arribada d’aquestes companyies va ser de 1,9 milions d’euros. Actualment, el Parc ha omplert gairebé tots els espais que ja té condicionats, concretament, un 92%. 

“El Parc ha tancat un any rècord i comença el 2022 amb un ritme molt fort d’incorporacions”, exposa la seva directora, Maria Terrades. S’han incorporat tant spin-offs de centres de recerca i hospitals com startups, així com empreses consolidades que aposten pel centre o empreses estrangeres que decideixen instal·lar la seva filial europea al PCB.

Algunes de les companyies que s’han sumat al PCB són les que integren la nova acceleradora que ha impulsat en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, BCN Health Booster. És el cas d’Aptadel Therapeutics, MiMark Diagnostics, Nuage Therapeutics i OneChain Immunotherapeutics. També s’han incorporat al complex AdBio Partners, Devsynthesis, Draconis Pharma, Fertinagro Biotech, IMIDomics, Inbrain Neuroelectronics, Labin, Millhouse International, NIVD-BCN, oloBion, Omniscope, Real Deal Milk, Rejuveron Senescence Therapeutics, Seritech, Solitek, Tyris Therapeutics i Zip Solutions.

Impulsat a mitjans dels anys noranta per la Universitat de Barcelona (UB), la construcció del PCB al campus de la Diagonal es va iniciar el 1998, amb la inauguració un any després del primer edifici, una de les torres que integren el complex. No va ser fins al 2012 quan es va completar el projecte arquitectònic, amb la construcció de l’últim edifici, el Clúster II.

Aquest últim edifici ha estat un dels que s’ha anat acondiciant recentment i encara té una mica d’espai lliure, concretament, un 11% de la seva superfície total.