Passeig de Gràcia
Passeig de Gràcia a l'alçada de la Casa Batlló. © Associació del Passeig de Gràcia

Refik Anadol torna a transformar la Casa Batlló amb motiu del 200 aniversari de Passeig de Gràcia

Després d'un cap de setmana ple de jazz, amb les actuacions d'artistes com Andreu Dixie Band, Las de Barcelona i Balkan Paradise Orchestra, l'avinguda es prepara per continuar amb la festa amb la proposta de l'artista digital

Passeig de Gràcia es prepara per donar el tret de sortida a unes setmanes plenes d’activitats amb motiu de la celebració del seu 200 aniversari. Després d’un tímid inici de les festes el mes de setembre, amb una diada popular que va tenir lloc durant la Mercè i va portar bastons, tabals, correfocs i gegants, la via arrencarà aquest cap de setmana el gruix del programa de celebració que s’allargarà fins al 2024.

Ho farà amb concerts gratuïts de jazz, coincidint amb el Dia Internacional del Jazz i convertint, segons diuen els organitzadors, l’artèria comercial en el Passeig del Jazz amb més de deu hores de música en directe. La programació començarà el dissabte amb una marching band que recorrerà l’avinguda de dalt a baix durant quatre hores, repartides al matí i la tarda.

Les actuacions en aquest Passeig del Jazz seguiran el diumenge. Començarà l’Andreu Dixie Band (13.00 hores), a qui li prendrà el relleu el trompetista Joan Mar Sauqué (14.30 hores) i la banda de Las de Barcelona (16.00 hores). Després vindran, els fundadors i membres de Snarky Puppy, Michael League i Bill Laurence (17.30 hores), i el mandolista Hamilton de Holanda i el pianista Nduduzo Makhathini (19.15 hores). El concert final anirà a càrrec de la Balkan Paradise Orchestra (21.00 hores).

Després d’aquesta cap de setmana ple de música, Passeig de Gràcia esperarà fins al divendres 5 de maig per continuar amb la celebració. La Casa Batlló serà l’escenari d’aquest nou capítol, transformant-se de nou amb el mapping que l’artista visual Refik Anadol va fer fa un any durant el congrés audiovisual Integrated Systems Europe (ISE). La projecció es podrà veure a partir de les 21.30 en cinc sessions de deu minuts que es faran cada mitja hora i s’allargaran fins a les 23.30 hores.

Finalment, els castellers prendran Passeig de Gràcia el diumenge 14 de maig. En la intersecció amb el carrer Aragó, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia alçaran les seves torres humanes en un enclavament que segur que captarà l’atenció dels molts turistes que prenen fotos constantment de la façana de la Casa Batlló.

Després d’aquesta primera fase de les festes, l’Associació Passeig de Gràcia, en col·laboració amb la Fundació Barcelona Promoció, preveu alguna activitat més per a l’estiu. Una d’elles serà amb un funambulista que creuarà Passeig de Gràcia a 200 metres d’altura. S’emmarcarà en la 47a edició del Grec Festival.

Correfoc Paseode Gràcia - Xavier Torrent
Correfoc a Passeig de Gràcia durant la Mercè de 2022. © Xavier Torrent