Local en el que se ubicará la tienda de Patek Philippe
Local on s'ubicarà la botiga de Patek Philippe als Jardinets de Gràcia.

Patek Philippe desembarca a Jardinets de Gràcia de la mà d’Unión Suiza

La seva primera 'boutique' a Barcelona obrirà als baixos del complex residencial de luxe del Mandarin en un local de 460 metres quadrats en dues plantes

La primera boutique exclusiva de la firma de rellotges de luxe Patek Philippe de Barcelona obrirà als Jardinets de Gràcia. L’establiment, que disposarà de 460 metres quadrats en dos pisos, estarà operatiu a finals d’aquest any. Ho farà de la mà d’Unión Suiza, que ven rellotges de l’emblemàtica marca ginebrina des de 1929.

La nova botiga obrirà als baixos del complex residencial de luxe Mandarin Oriental Residences Barcelona, a l’antic edifici del Deutsche Bank que corona el Passeig de Gràcia. L’obertura de l’establiment representarà un punt d’inflexió per a Patek Philippe i per a Unión Suiza, nascudes en els dos casos fa més de 180 anys. 

Unión Suiza aspira a convertir aquest espai en un punt de referència de rellotges i joies de la marca de Ginebra. Com ha informat La Vanguardia, un equip d’arquitectura està treballant amb aquest objectiu en el disseny del local, situat al número 111 del Passeig de Gràcia, a l’encreuament amb l’Avinguda Diagonal, on Unión Suiza ja disposa d’una botiga propera a la Via Augusta on també ven rellotges de Patek Philippe. 

La connexió entre totes dues marques ve de lluny, i és que l’avi de l’actual generació de la joieria barcelonina ja va treballar amb el també avi de l’ara president de Patek Philippe, Thierry Stern. La firma suïssa és l’última manufactura independent de Ginebra en mans d’una sola família, com a part del seu compromís amb la continuïtat de l’art joier tradicional, que practica des de 1839.

Casualment va ser un any després quan Jaume Vendrell i Francisca Castellà van obrir el seu primer comerç i taller de joieria a Barcelona, prop de la parròquia del Carme del Raval. La família Vendrell ha mantingut i ampliat l’empresa fins a l’actualitat, i ja compta amb la setena generació incorporada al negoci. 

La història i trajectòria de totes dues marques torna ara a confluir i ho fa amb la fita d’obrir aquesta boutique exclusiva en la part més alta de l’emblemàtic passeig. Ocuparà els baixos del complex residencial de luxe del Mandarin, un edifici que ha passat per moltes peripècies. 

L’edifici va ser adquirit el 2014 pel grup immobiliari KKH Property Investors, amb la previsió inicial de convertir l’immoble en un hotel de luxe de la cadena Four Seasons. El canvi de color a l’Ajuntament i un pla urbanístic restrictiu amb l’obertura d’hotels van frustrar aquestes intencions, i finalment la promotora va apostar per habilitar els habitatges més exclusius de la ciutat. 

Mandarin Oriental Residences Barcelona,
El complex residencial de luxe Mandarin Oriental Residences Barcelona, als Jardinets de Gràcia. ©TheNBP