Seat Componentes El Prat de Llobregat
La planta de Seat al Prat de Llobregat.

La planta de Seat al Prat passarà a fabricar components per al cotxe elèctric

La producció començarà l'any 2025 i s'invertiran tres milions per a la reconversió del centre

La planta de Seat al Prat de Llobregat, dedicada a la fabricació de components, estava previst que fos la més afectada pel procés d’electrificació de Martorell. Amb una plantilla de 900 treballadors i una extensió de 155.000 metres quadrats, està especialitzada en caixes de canvi per a cotxes de combustió i s’esperava que la seva producció anés disminuint. No obstant això, Seat ha aconseguit captar la fabricació de cinc peces per a cotxes elèctrics, tenint en compte l’alta capacitació dels seus empleats i el bon rendiment del centre, fundat l’any 1979. D’aquesta manera, s’assegura el seu futur i encara la seva reorientació cap a la fabricació de components per als vehicles elèctrics.

Amb aquest pla de reconversió per a la planta del Prat, Seat assenyala que dona un pas més en la seva intenció de convertir a Espanya en un hub de mobilitat elèctrica per a Europa. “L’adjudicació de nous components reafirma el compromís de Seat i Volkswagen amb l’estabilitat de l’ocupació i la cerca d’alternatives que assegurin el futur de Seat Componentes, com a part del procés de transformació en el qual es troben immerses totes les plantes de components del grup”, defensa el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Markus Haupt.

Les noves peces es començaran a fabricar a partir de 2025. Concretament, al Prat, es passaran a produir el diferencial, la mangueta, l’E-Box de la batèria, el mòdul de refrigeració de la batèria i l’alumini de la família de cotxes Small BEV, la plataforma per a elèctrics de petit tamany. Fonts sindicals assenyalen que estan negociant per aconseguir una peça més.

Per a la transformació de la planta de components, Seat té previst invertir tres milions d’euros. El centre productiu del Prat és un dels tres que té l’automobilística a Espanya, juntament amb els de Martorell i la Zona Franca de Barcelona. És també una de les nou instal·lacions dedicades a la fabricació de transmissions que el grup Volkswagen té a tot el món. Les de Kassel (Alemanya), Vrchlabi, Mladá Boleslav (República Txeca), Córdoba (Argentina), Anting, Dalian, Tianjin i Changchun (la Xina) completen la llista.

Tags from the story