Port de Barcelona
El Port de Barcelona comptarà amb un bus nàutic amb capacitat per a 50 passatgers.

El Port licita el bus marítim que connectarà els molls de Drassanes i Llevant

S'espera que comenci a funcionar el juliol de 2024 a tot estirar

El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres treure a licitació el servei de bus marítim que connectarà els molls de Drassanes i Llevant. La parada al moll de Drassanes serà a prop de Colom, mentre que la de Llevant estarà ubicada als antics tinglados del Port de Barcelona, que estan sent rehabilitats per convertir-se en un hub d’innovació. En aquesta estació marítima, hi haurà un servei de restauració.

El contracte per a la prestació d’aquest nou servei tindrà una durada de 15 anys a partir de l’adjudicació. Es preveu que el bus nàutic comenci a funcionar, com a màxim, el juliol de l’any que ve.

El futur bus marítim tindrà una capacitat mínima de 50 passatgers. Els vaixells que utilitzarà hauran de ser zero emissions, és a dir, hauran d’anar equipats amb un sistema de propulsió amb plaques solars o hidrogen i de connexió a la xarxa elèctrica. Així mateix, hauran de ser d’una eslora màxima de 15 metres i una mànega màxima de 6 metres.

El Consell d’Administració també ha acordat aquest dimecres adjudicar la remodelació del moll Contradic Nord a la UTE formada per Dragados, ACSA i Ciomar per 20,7 milions d’euros. Aquest moll s’equiparà amb una nova plataforma ro-ro per millorar la seva capacitat operativa i adequar-lo a les necessitats dels ferris més moderns. Durant els 18 mesos que duraran les obres, s’instal·larà una plataforma ro-ro provisional al moll Costa per mantenir-ne l’operativa actual.