Llums Nadal Port de Barcelona
El Port Vell il·luminat per Nadal, en una fotografia d'arxiu.

El Port de Barcelona tindrà una pista de gel per Nadal

Més de 85.000 llums il·luminaran el moll de la Fusta, on també hi haurà atraccions i espectacles

El Port de Barcelona s’omplirà de llums, atraccions, tallers i paradetes gastronòmiques i d’articles artesanals des del dilluns 5 de desembre fins al divendres 6 de gener. Més de 85.000 llums led il·luminaran enguany el moll de la Fusta, amb elements centrals com una decoració zenital i una bola de Nadal transitable pel seu interior. També un pessebre i els Reis de l’Orient animaran l’ambient des de l’aigua, on vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona atracaran guarnits per a l’ocasió i es podran visitar.

La quarta edició de Nadal al Port tindrà com a novetat una pista de gel de 400 metres quadrats, que se sumarà a la que s’estrenarà aquest any també al Tibidabo. El patinatge es completarà amb una roda de 65 metres d’alçària, un carrusel antic i un trenet. També es podrà degustar un gran ventall de productes gastronòmics, així com trobar productes artesanals i de regal.

A més, el Port Vell comptarà amb diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima, on es desenvoluparan tallers i activitats per a infants. Per exemple, podran aprendre a ser estibadors movent contenidors de mercaderies, iniciar-se en el món del rem o gaudir del mar jugant. Les iniciatives divulgatives aniran a càrrec de la Federació Catalana de Vela, la Copa Amèrica, l’Institut i la Facultat de Nàutica, el Reial Club Marítim, el Club Natació Barcelona o Veles per l’Alzheimer, i comptaran amb el suport d’empreses com Hutchison Ports Best.

Les entitats i les escoles de música dels barris veïns també tindran el seu espai, omplint l’escenari amb diferents actuacions. Més de 500 persones actuaran a durant la celebració del Mercat de Nadal, que també acollirà la Ballada Solidari per recollir fons per La Marató.

L’horari de Nadal al Port serà de les 11 del matí a les 10 de la nit, mentre que l’horari de l’espectacle de llum i color tindrà lloc cada dia a partir de les 17.30 de la tarda.

L’encesa de llums serà el dilluns 5 de desembre a les 19 hores. L’acte començarà amb l’actuació dels Cors de Palau Vincles i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, que interpretaran peces tradicionals, i culminarà amb la música de l’Edu, participant del concurs musical Eufòria.