Pere Navarro Blanca Sorigué BNEW
Pere Navarro i Blanca Sorigué en la presentació de la nova edició de BNEW.

Arrenca la quarta edició de BNEW, amb 350 ponents i 7.000 assistents previstos

L'esdeveniment impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona incorpora la salut i el 'proptech' a la seva programació

La nova economia es torna a donar cita a Barcelona amb la Barcelona New Economy Week (BNEW). Des d’avui fins dijous, l’esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) reunirà més de 350 ponents al DFactory Barcelona, el centre d’innovació de la indústria 4.0 de la Zona Franca. Aquí se situaran tres platós per al centenar de panells que s’han programat, amb la previsió de sumar unes 140 hores de contingut.

La quarta edició de BNEW incorporarà aquest any dos nous eixos temàtics, obrint els seus debats i taules rodones a sectors com la salut i el proptech, després d’haver posat el focus anteriorment en el real estate i no tant en la seva part més tecnològica i digital. S’incidirà en un total de set d’àmbits, completant la llista amb la indústria digital, el talent, la sostenibilitat, la mobilitat i l’experiència.

Les activitats corresponents als verticals Digital Industry, Mobility i Sustainability es duran a terme el dilluns i el dimarts, mentre que Proptech, Health i Talent tindran lloc durant el dimecres i el dijous. L’únic vertical que es desenvoluparà al llarg dels quatre dies serà el BNEW Experience, pensat perquè els assistents coneguin l’oferta d’oci, cultural i gastronòmica de Barcelona.

L’acte inaugural comptarà amb la participació del delegat del Govern central a Catalunya, Carlos Prieto; el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls; el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos; el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Per a Navarro, “BNEW es reafirma com l’esdeveniment de referència a nivell mundial de la nova economia, sent espai de debat d’experts de diversos sectors que connectaran entre si durant els quatre dies que dura l’esdeveniment”. D’altra banda, Sorigué defensa que, com a cada edició, l’esdeveniment “s’ha adaptat a les noves tendències i estrena dos nous verticals, Proptech i Health, que aprofundiran en els reptes i les oportunitats que representen les noves tecnologies i la innovació en sectors clau com l’immobiliari o la salut”.

L’esdeveniment sobre nova economia mantindrà el format híbrid que l’ha caracteritzat des de la seva primera edició, l’any 2020, quan la pandèmia encara impedia grans reunions presencials. L’opció online està pensada per facilitar l’assistència d’oients de qualsevol part del món, amb la possibilitat de registrar-se gratuïtament. La previsió és atreure uns 12.000 assistents, amb més de 7.000 participants de manera presencial.

BNEW 2022
El DFactory durant l’edició de 2022 de BNEW.

Un programa amb 140 hores de contingut

Amb un programa format per un centenar de xerrades i sessions, sumant 140 hores de contingut, algunes de les sessions més destacades del dilluns seran Smart cities i mobilitat del futur: el paper clau del transport públic, amb Pere Calvet (Alsa), Cristina Güell (TMB), Juan March (Indra), Míriam Plaza Gallart (B:SM) i Manel Villalante (Renfe); i El llegat de la Copa Amèrica amb Aurora Catà (America’s Cup Event Barcelona) i David Pino (Port de Barcelona).

El dimarts seguirà la programació amb xerrades com Algoritmes verds, amb Sergi Contelles (Dekra) i Alonzo Romero (The Predictive Company); Ecosistema deeptech Barcelona, amb Francisco Badia (Grow Venture Partners), Albert Domingo Vilar (UPF Ventures) i Víctor Canivell (Qilimanjaro Quantum Tech), i una xerrada de l’escriptora Espido Freire.

Amb un programa format per un centenar de xerrades i sessions, sumant 140 hores de contingut que abordaran temes com la indústria digital, el talent, la sostenibilitat i la mobilitat

El dimecres serà el gran dia de les startups a BNEW. Durant els quatre dies, l’esdeveniment comptarà amb BNEW Startup Innovation Hub, el punt de trobada on les empreses emergents presentaran els últims avanços tecnològics en sectors industrials i podran connectar amb grans companyies i inversors. Gairebé 80 startups participaran en aquest espai. Però, el dimecres, les cinc millors startups de cada vertical realitzaran un pitch de cinc minuts davant una audiència especialitzada. També se celebrarà l’entrega dels premis a les millors startups de BNEW 2023.

Finalment, el dijous destaquen les sessions Barcelona, capital del Mediterrani: hub d’atracció del talent internacional, amb Mercè Conesa (Barcelona Global), Pau Solanilla (Ajuntament de Barcelona), Núria Soler (Alter Ego Relocation) i Jordi Díaz (EADA); Teràpies avançades: del laboratori al pacient, amb Sonia Guedan (Idibaps), Joaquim Vives (Banc de Sang i Teixits), i Francina Munell Casadesús (Hospital Vall d’Hebron); i La revolució de la impressió 3D a la medicina: de pròtesi a òrgans funcionals, amb Daniel Eguillor (Asorcad), Toni Nadal (Hospital Parc Taulí), Albert Mangas Estany (Avinent) i Ayelen Fernández (HP).