La vacuna Ruti pot servir per la covid-19 i altres infeccions respiratòries.

Ruti Immune capta 1,6 milions de 800 inversors per la seva vacuna anticovid

Nou impuls per a la vacuna d'aquesta companyia catalana després de rebre l'autorització per fer un assaig clínic a Argentina. Ara, els recursos obtinguts a la ronda tancada a Capital Cell serviran per finançar la seva investigació.

En la carrera mundial per les vacunes, també hi competeix una empresa catalana. Ruti Immune, spin-off de la biotecnològica badalonina Archivel Farma, aspira a convertir-se en la primera companyia del món en registrar una vacuna preparada per combatre múltiples infeccions, no només el SARS-COV-2. A través de la immunitat entrenada, aquesta vacuna vol reduir la incidència de la covid-19 i la seva gravetat, a més de disminuir la gravetat d’altres infeccions respiratòries. També pot servir com a reforç d’altres vacunes, com la de Pfizer, Moderna o Oxford.

Per finançar la investigació i el desenvolupament de la vacuna, Ruti Immune acaba de tancar una ronda per 1,6 milions d’euros a Capital Cell, plataforma d’inversió col·lectiva, amb la participació de més de 800 inversors. Els recursos serviran per explorar si la immunitat entrenada que provoca la vacuna és eficaç per evitar la infecció per SARS-COV-2 o mitigar els seus efectes. Es realitzaran diversos estudis preclínics i assajos clínics. El finançament obtingut també es destinarà a augmentar la capacitat de producció de la vacuna des dels dos milions d’unitats anuals actuals i preparar així el seu desplegament global a partir del 2022.

La vacuna Ruti es va començar a administrar a finals de novembre a sanitaris d’hospitals argentins, en un estudi aprovat a l’octubre per l’Administració Nacional, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT). En aquest país, la vacuna s’espera que es pugui administrar a més de 360 empleats de diferents centres, com l’Hospital Italiano de Buenos Aires.

L’equip de Ruti Immune: el doctor Pere-Joan Cardona, la consellera delegada d’Archivel Farma, Olga Rué, i el conseller delegat d’Immuni Therapeutics, Luis Ruiz.