El president de Seat, Wayne Griffiths, el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i el conseller delegat del grup Volkswagen, Herbert Diess.

Seat i Iberdrola impulsaran la xarxa de recàrrega pública per al vehicle elèctric

S'alien a l'espera de saber on es construirà la futura planta de bateries i de l'adjudicació a Martorell del primer vehicle elèctric per part del grup Volkswagen

Seat, el grup Volkswagen i Iberdrola continuen reforçant la seva aposta compartida per impulsar l’electrificació de la indústria automobilística a Espanya. Després de l’anunci del Govern central de crear un consorci publicoprivat per desenvolupar la primera fàbrica de bateries a Espanya amb la seva participació, els tres socis acaben de signar una aliança estratègica per contribuir al desenvolupament d’una xarxa de recàrrega pública per al vehicle elèctric.

Segons estimacions de les tres companyies, Espanya necessitarà una infraestructura integrada per uns 350.000 punts de recàrrega pública urbana i interurbana. En aquest sentit, Iberdrola desplegarà un pla que inclourà la càrrega ràpida i la ultraràpida, amb l’objectiu de donar servei als principals corredors i ciutats del país.

“Tenim l’oportunitat d’assentar les bases per al futur industrial i sostenible a Espanya. Per fer-ho, el primer pas és crear un ecosistema per al vehicle elèctric i la infraestructura de recàrrega pública és indispensable”, ha defensat el president de Seat, Wayne Griffiths. L’automobilística demana també suport institucional des de fa mesos per aconseguir-ho, a l’espera de l’adjudicació per part de Volkswagen de la producció del primer vehicle elèctric a la planta de Martorell.

Així mateix, l’aliança estratègica entre els tres socis contempla el subministrament d’energia renovable a les instal·lacions del grup Volkswagen a la península Ibèrica, convertint a Iberdrola en un soci energètic de referència. Aquest acord es pot estendre a altres països.